Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Tusványosi élménybeszámolónk

"Tudomány. Nem csak haladóknak" szlogen alatt zajlott 2012. július 24–29. között a tusványosi jelenlétünk.

Az elmúlt héten megpróbáltunk az egyetemen működő minden tudományterületet közérthető módon bemutatni. Szerintünk sikerült.

A hetet "az áramkörök", azaz a műszaki tudományok nyitották. A marosvásárhelyi kar szervezésében különféle kütyük, saját találmányok megtekintésére nyílt lehetőség, de táncra perdülhettünk az algoritmikus táncház ritmusaira is, és jelen volt az elmaradhatatlan táncoló rovar, az akadálykerülő robot és a nagy népszerűségnek örvendő, sűrített levegővel működő pneumobil is.

 

 

Csütörtökön "Nyereséges kommunikáció" címszó alatt a társadalomtudományi szakok aktivizálták magukat. Országzászlók kirakásával, közmondások összetaláltatásával, interaktív játékokon való részvétellel, kvízjátékokkal lehetett elnyerni az értékes díjakat, viszont megjegyzendő, hogy a csapatjátékok, azaz a Saptivity és a szimulációs játékok sem örvendtek az előbbieknél kisebb sikernek.

 

 

Pénteken természettudományos nap volt. A "Mikroszkóp alatt" jelszó alatt futó programokon az érdeklődők rovarokról és vulkánokról hallhattak előadást, ezt érdekes és látványos fizikai és kémiai kísérletek követték. Legvégül pedig Sapientia Beer sörkóstoló zárta a napot.

 

 

A hét utolsó napján a Filmművészet, fotóművészet, média szak mutatkozott be. A "Karakter-blitz" elnevezésű mobil fotóstúdió keretében a diákok a táborlakókról készítettek portrékat, ezt pedig a végzősök dokumentum- és kisjátékfilmjeinek vetítése követte.

 

 

Reméljük, hogy Aladárnak sikerült minden tudományterületet fogyaszthatóvá tenni mindazok számára, akik jelen voltak a sátorban. Akiknek nem sikerült ellátogatniuk a programjainkra, igyekeztünk, legalább egy rövid videóval ízelítőt nyújtani a programsorozatról.

Viszlát jövőben!

Eseménynaptár

2020. október

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031