Bocskai táblaavatás

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Bocskai táblaavatás
Bocskai táblaavatás
Bocskai táblaavatás
2010. február 26.

Bocskai István emléktábla leleplezésére került sor szombaton, 2010. február 27-én 12 órakor az egyetem főépületében.

Az Amaryllis Társaság szervezte XVIII. Mátyás Napok keretében a Sapientia Alapítvány részéről beszédet mondott dr. Szilágyi Pál professzor, az Alapítvány alelnöke. A táblaavató ünnepséget az ősszel alakult harminctagú Egyetemista kórus előadása nyitotta meg Fekete Miklós zenetanár vezetésével.

Megkoszorúzták a fejedelmet
Bocskai István erdélyi fejedelemre emlékezett 2010. február 19-én a Bocskai Emlék- és Munkabizottság, valamint a Protestáns Teológia Rektori Hivatala.

Sapientiás kisfilmek is bemutatkoznak a 41. Magyar Filmszemlén
A Magyar Filmszemle először biztosít külön bemutatkozási lehetőséget a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán készült filmek számára: idén tehát nemcsak versenykategóriában, hanem azon kívül is bemutatásra kerülnek az intézményhez köthető filmek.

Mostmár hivatalosan is ECPR-tagok vagyunk
Hivatalosan is visszaigazolta a European Consortium for Political Research (ECPR) a Sapientia EMTE kolozsvári Természettudományi és Művészeti Kar tagságát a szervezetben.

Nagyon rövid filmek felsztiválja
Az egész világból érkeznek mindössze három perces rövidfilmek 2010. május 7-9. között Románia 25 városába. A fiatal filmesek számára ez egy remek lehetőség, hiszen pályázataikat beküldhetik, és sikeres elbírálás esetén azokat az országban mindenhol le is vetítik.

Az Európai Unió és korunk társadalmi kihívásai konferencia
Az Európai Unió és korunk társadalmi kihívásai címmel szervez tudományos konferenciát a Sapientia EMTE Európai Tanulmányok tanszéke. A konferencia részét képezi a 2009. december 4-én, 16 órától a Bocskai-ház Óváry-termében kezdődő könyvbemutató is.

Véget ért a harmadik FFeST
Nehezen indult útjára a FFeST névre hallgató nemzetközi diákfilm-fesztivál, melynek immár hagyományos szervezői a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Sapientia EMTE kolozsvári kara, valamint a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem, vagyis azok a kolozsvári felsőoktatási intézmények, amelyek keretében filmes képzés folyik. Az alábbiakban a 2009. november 27–29. közötti rendezvényről olvasható a beszámoló.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Kolozsvári Kar

Cím: 400193 Kolozsvár, Tordai út (Calea Turzii) 4. sz., Kolozs megye, Románia

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign