Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Egyetemisták képzésére is kibővíti együttműködését a Kolozsvári Kar és az MCC

Az elmúlt tanév sikeres együttműködésének fényében újra megállapodást írt alá a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara nevében dr. Tonk Márton dékán, és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ügyvezetőigazgató-helyettese, Lánczi Péter csütörtökön, 2018. szeptember 27-én. Az együttműködés kibővítésének köszönhetően a 2018/2019-es tanévtől az erdélyi középiskolások felkarolása mellett az egyetemisták továbbképzésébe is bekapcsolódik a Sapientia, logisztikai és szakmai hátteret kölcsönözve a szervező MCC-nek.

A Mathias Corvinus Collegium olyan tehetséggondozó intézmény, mely feladatként magára vállalta, hogy a tehetséges diákokat támogassa a fejlődésben – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével. Az MCC a tehetséges fiatalokat már középiskolás koruktól felkaroló eseményeiket az idei tanévtől kibővítik, kiterjesztve a továbbképzések listáját az MCC Kolozsvári Egyetemi Programmal, mely a kincses városban tanuló kiemelkedő egyetemisták nevelését célozza meg, így megfelelő alapot adva számukra akár egy vezetői szerep vállalására is.

A Kolozsvári Kar és az MCC partnersége ezen a közös célon alapszik: lehetőséget nyújtani a fiataloknak a fejlődésre a hagyományos oktatási kiegészítő képzések megszervezésével. Az együttműködés keretében a Sapientia az előző évhez hasonlóan teret ad évi négy tréningnek a Tordai úti épületében, és a programban a tanév során megszervezett Problema Solvenda országos esetmegoldó verseny is helyet kap, melynek elődöntőjében és döntőjében zsűriként vesz részt a felsőoktatási intézmény, illetve az MCC más rendezvényeibe is bekapcsolódik, hiszen egy-egy oktató előadóként vállal szerepet ezek folyamán.

Az együttműködés az új tanévvel magasabb szintre lép: az Erdélyi Középiskolás Program mellett fontos helyet kap benne a már korábban említett MCC Kolozsvári Egyetemi Program is. A Kolozsvári Kar partnerként hirdette meg hallgatói körében a jelentkezési lehetőséget, ráadásul dr. Tonk Márton egyetemi tanár, a Kolozsvári Kar dékánja a Politikai filozófia kurzus vezetőjeként vállal szerepet a programban, erősítve a két fél közötti szakmai együttműködést.

Eseménynaptár

2020. május

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031