Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Fotópályázatot hirdetünk Ébredés címmel!

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara fotópályázatot hirdet a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kolozsvári vendégszereplése alkalmából, természetfotó témában, Ébredés címmel.

A témán belül négy kategóriában várunk képeket: tájkép; állat; növény; makró, kategóriánként egy alkotótól maximum három képpel lehet benevezni. Két korcsoportban lehet jelentkezni: 18 éves korig, illetve fölötte.

A pályamunkákat 300 dpi felbontásban, 20x30 cm képarányban várjuk, jpeg vagy tiff kiterjesztésben. A képeknek eredeti, saját fotóknak kell lenniük, minimális utómunkával/beavatkozással (crop/kivágás, fehéregyensúly, fényerő-kontraszt-színtelítettség). Csak szabadon élő, természetes környezetében lencsevégre kapott témával lehet nevezni.

A pályamunka beküldésével a pályázó vállalja, hogy a kép a saját szellemi terméke, valamint hozzájárul a kép különböző nyomtatott és online médiákban való felhasználásához, kizárólag a pályázat kapcsán, az alkotó megjelölésével.

A zsűri tagjai: Feleki István fotóművész, egyetemi tanár (BBTE); Mira Marincas fotóművész, egyetemi tanár (Sapientia EMTE); Gál László természetfotós, dokumentumfilmrendező, biológus (BBTE).

A legjobb képek díjazásra kategóriánként és korcsoportonként történik, a nyertesek egy egynapos fotó-workshop-kiránduláson vehetnek részt a Széki nádas természetvédelmi övezetben Gál László természetfotós, zsűrítag vezetésével. A kirándulás időpontja: június első hete (a nyertesekkel való megegyezés alapján).

A kategóriák mellett egy közönség által leginkább szeretett képet is díjazunk: a legtöbb Facebook-lájkot gyűjtő fotót is kiállítjuk, és a többi nyerteshez hasonló díjazásban részesül.

A pályamunkákat a miramiramas@yahoo.com e-mail címre várjuk (ugyanitt több információ is kérhető).

Nevezési határidő: 2017. május 15, éjfél. A zsűri május 26-ig hozza nyilvánosságra döntését, az eredményhirdetés a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál vetítéssorozatával lesz egybekötve, a Sapientia EMTE Tordai úti épületének aulájában. A nyertes képek ugyanitt kerülnek kiállításra!

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031