Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Két sapientiás államvizsgafilm a Mediawave fesztivál online versenyében

Buzási Gyopár: Babuka a fűben és Bán József: Az év lagzija c. filmjére március 31-ig lehet szavazni.

Az Úton online nemzetközi fesztiválnak ez a negyedik kiadása, amelyet a 28. Mediawave fesztiválhoz kapcsolódóan szerveznek meg. A szervezők sokféle megközelítési lehetőségre gondoltak, amikor felmerült az online veseny ötlete: „Erősen foglalkoztatott bennünket a különböző külső vagy életmódbeli kényszerek miatt úton lévő népek (cigányok és más nomád, természeti csoportok), egyének és speciális közösségeik (csavargók, hippik), ilyen-olyan okok miatt helyüket kereső menekültek sorsa, lehetőségei. De ugyanúgy felrémlettek előttünk különböző szellemi utak, amelyeket művészek, tudósok vagy akár átlagemberek tesznek/tehetnek meg. Nagy meglepetés számunkra azonban, hogy a filmes alkotók milyen sokféleképpen értelmezik ezt a kategóriát.”

Az online verseny mezőnye színes, változatos, melyben kisjáték-, dokumentum- és animációs filmek egyaránt helyet kaptak. A két államvizsgafilm mellett más versenyben szereplő filmet is jegyeznek egykori diákjaink: Simó Ibolya: Tomi, Ervin és az iskola, Bán Attila: A testépítő c. dokumentumfilmjeinek is ugyanúgy drukkolunk és sok szavazatot kívánunk! Buzási Gyopár Babuka a fűben alkotása az animációs-, tánc- és zenefilm, míg Bán József műve, Az év lagzija dokumentumfilm verseny jelöltjei. Az online fesztiválon március 31-ig lehet szavazni az adott kategóriát kiválasztva és ott a filmre kattintvae-mail cím megadásával lehet, ezen a linken.

Az Online Nemzetközi Filmverseny nem azonos a MEDIAWAVE Nemzetközi Filmfesztivál „klasszikus” nemzetközi és magyar filmversenyével. Van néhány film, mely mindkét versenyben bemutatásra kerül, az online verseny díjazottjait a fesztiválon külön tömbként vetítik le.

Eseménynaptár

2018. december

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31