Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kivettük a részünket a 9. Kolozsvári Magyar Napokból

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara már több éve partnere a Kolozsvári Magyar Napoknak, a rendezvény 2018-as kiadásán újra ingyenes filmvetítést szerveztünk partnereinkkel, melyen olyan nagy sikernek örvendő magyar alkotások várták a mozikedvelőket, mint a Budapest Noir, Brazilok, Kincsem vagy épp a Pappa pia. Magyar Művészeti Akadémia animáció-történeti kiállítása, a magyar napok hétfőjén megnyílt Magyar Animáció 100 még mindig megtekinthető a földszinti előtérben, a Hunyadi Mátyás díszterem előtt pedig a Varázslatos Bánffy ménes kiállítást nézhetik meg az érdeklődők.

A középiskolásoknak és egyetemistáknak szánt Ifjúsági Pavilon életébe is bekapcsolódhattunk, melynek programjai a tehetséggondozás témája köré szerveződtek. Csütörtökön 14–16 óra között két beszélgetést szerveztünk, államvizsgafilmek utóélete, filmes díjátadók, illetve a nyári szakmai gyakorlatok témákban. Pénteken a diákköri konferenciák egy-egy előadóit felkaroló program során Varga Szilvia volt hallgatónk bemutatta a Kolozsvári középiskolások politikai szocializációja című dolgozatát, mellyel a VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencián I. helyezést ért el a Társadalomtudományi szekció – Politikatudomány tagozat előadójaként. A szervező Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) Nyári Egyetemjének programjába is bekapcsolódtunk, ugyanis szintén pénteken a Herman Ottó termünkben államvizsgafilmeket mutattunk be a résztvevőknek.

Oktatóink és munkatársaink is kivették a részüket a Kolozsvári Magyar Napok programjából. A focikedvelőink egy ötfős csapattal beneveztek a Dribli által szervezett 5. Közéleti Kupára, ahol II. helyezést értek el.

Szombaton pedig az Örömfőzés és ökörsütés eseményen ószandeci mangalicalecsóval leptük meg az arra járókat: a jól sikerült ételt nagyon gyorsan alatt elkapkodták a várakozók. Miközben a lecsó készült, karunk dékánja, dr. Tonk Márton leszaladta a KMN Donaton Futóverseny 10  km-es távját, akinek ezúton is gratulálunk!

Az eseményeken készített fényképek itt megtekinthetőek:

Eseménynaptár

2019. április

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930