Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Művészeti alkotások szekció a VIII. Kari TDK-n – felhívás

2018-ban először kerül megszervezésre a Kolozsvári Kar Tudományos Diákköri Konferenciája keretében a Művészeti alkotások szekció, amelyen a következő területek művelőit várjuk:

  1. Sík- és térbeli művészet (festészet, szobrászat, tervezőgrafika, fotó, design, installáció stb.)

  2. Időbeli művészet (animáció, rövidfilm, multimédia, intermédia, videó stb.)

  3. Zeneművészet (szóló és kamaraművek előadása)

  4. Színművészet, táncművészet

  5. Irodalmi alkotások

 A VIII. Kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés határideje 2018. március 15., 23:59, eddig kell regisztrálni a tdk.kv.sapientia.ro honlap Jelentkezés/Belépés menüpontjánál. Ugyanezen menüpontnál bejelentkezve a regisztráció véglegesítéséhez a következő információkat szükséges megadni:

  • Az alkotás vagy előadás címét, az alkotó(k) vagy előadó(k) nevét, azok intézményi címeit, témavezető/felkészítő tanár(ok) nevét és intézményét.

  • Egy maximum 500 leütést tartalmazó leírást az alkotásról vagy az előadott műről – ennek feltöltése a regisztráció után válik lehetővé.

Az alkotói TDK-ra az alábbi feltételeket teljesítő műalkotásokkal/előadásokkal lehet jelentkezni:

  • A műalkotások esetében (szobor, festmény stb.) egy 1 méternél kisebb méretű alkotás, amelyhez maximum 5 művet tartalmazó, digitális vagy nyomtatott formátumú portfólió csatolható.

  • A bemutatók, előadások, vetítések maximális ideje 10–15 perc lehet.

Az alkotások esetében 2018. április 15-ig kell beküldeni a művet, amelyet a portfólió, illetve a mű koncepciójának rövid leírása kísér.

A VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencián a részvétel minden romániai egyetemen tanulmányokat folytató hallgató számára nyitott és ingyenes. Jelentkezni egyénileg vagy csoportosan lehet.

A szekció partnerintézményei a Gheorghe Dima Zeneakadémia (Kolozsvár), a Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem (Kolozsvár), a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem (Marosvásárhely), a Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad), illetve a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara.

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31