Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Partnerkapcsolati megállapodást kötött Budapest II. kerülete és több kolozsvári magyar szervezet

A Sapientia részéről karunk dékánhelyettese, dr. Szenkovics Dezső volt jelen.

A kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgáló partnerkapcsolati megállapodást írt alá június 14-én, pénteken a II. kerület polgármestere kolozsvári magyar szervezetek és intézmények képviselőivel Budapesten. 

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Láng Zsolt II. kerületi polgármester, Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Szenkovics Dezső, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsári Karának dékánhelyettese, Nagy Péter, a Vallásszabadság Házának igazgatója és H. Szabó Gyula, a Románia Magyar Könyves Céh elnöke írta alá a megállapodást – közölte a Klebelsberg Kultúrkúria pénteken az MTI-vel.

A megállapodás keretében a II. kerület és kulturális intézményei még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a kolozsvári magyar szervezetekkel. Ennek első lépéseként szombaton, a II. Kerület Napja elnevezésű rendezvényen a fiatal kolozsvári író, Lupescu Kata könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, valamint az együttműködő szervezetek vezetői mérik össze szakácstudományukat kerületi csapatokkal a szokásos éves főzőversenyen a Millenárison. Augusztusban a II. kerület kulturális programokkal képviselteti majd magát a Kolozsvári Magyar Napokon Láng Zsolt polgármester részvételével.

(Forrás: Krónika)

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31