Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Számos érdeklődőt vonzott a Sapientia-sátor Tusványoson

A Sapientia EMTE 2018-ban is jelen volt a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, pénteken, július 27-én a Kolozsvári Kar várta az érdeklődőket.

A sátor szerdai nyitónapján, július 25-én a Csíkszeredai Kar várta az érdeklődőket, illetve a sátor programjának részeként együttműködési szerződést írtak alá a Sapientia EMTE és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviselői. A megállapodás aláírói: dr. Dávid László, az egyetem rektora, Kató Béla, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, valamint Tánczos Barna, a Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke. A megállapodás részleteiről ITT olvashatunk.

Csütörtök, július 26. a Marosvásárhelyi Kar napja volt. Bemutatkozott az I. Sapientia Nyári Egyetem, szó volt a negyedik ipari forradalomról, illetve az evéstrendekről isÁllandó napi programként pedig a Marosvásárhelyi Kar közegészségügy szakos hallgatói testtömegindex-, testzsír-, vérnyomás- és alkoholszint mérést végeztek. Továbbá az érdeklődők a „Vállalkozz Erdélyben!” programmal is megismerkedhetnek.

Július 27-én a Kolozsvári Kar zárta a Sapientia EMTE tusványosi szereplését. Dr. Zsigmond Andrea, egyetemi adjunktus előadásából kiderült, hogy milyen gombák alkalmasak a fogyasztásra, míg dr. Kokoly Zsolt egyetemi adjunktus a képfelhasználás jogi szempontjairól beszélt. Dr. Virginás Andrea egyetemi docens és Németh Szabolcs Előd rádiós műsorszerkesztő, filmkritikus beszélgetéséből megtudhattuk, mi zajlik a filmes világ és a díjátadók kulisszái mögött, záróeseményként pedig dr. Dr. Szenkovics Dezső egyetemi adjunktus azt a kérdést vizsgálta, hogy vajon nevezhetjük-e Indiát feltörekvő nagyhatalomnak. A rendezvény ideje alatt pedig folyamatosan megtekinthető volt a Média Tanszékünk hallgatóinak hangoskép-kiállítása.

Az ELTE előadói a határok nélküli tehetséggondozásról, az ELTE-n való részképzésről, ösztöndíjakról, valamint az ELTE Nyári Egyetemről beszéltek a nyitónapon. Csütörtökön a külhoni magyar közösségek sport általi erősítéséről volt szó, majd a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club is bemutatkozott. Pénteken pedig Jessup a Perbeszéd Versenyen induló és azt megnyerő győztes ELTE-csapat mutatkozott be.

További fotók a Facebook oldalunkon érhetők el. 

Találkozunk jövőre!

Eseménynaptár

2019. március

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031