Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Vendégek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem határon túli tehetséggondozási programjának keretében ezúttal az NKE szakkollégiumainak képviselői előtt nyílt meg a lehetőség, hogy 2017. április 10-14-e között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán lebonyolított szakmai programok keretében mutassák be az általuk képviselt szervezetek tevékenységét, illetve prezentálják tudományos kutatásaik eredményeit.

Prof. Dr. Balog Adalbert, a Sapientia EMTE tudományos ügyekért felelős rektorhelyettese, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke, valamint Hauer Melinda egyetemi főtitkár fogadta a Dr. Németh András őrnagy, ETDT elnök által vezetett egyetemi delegációt. A Sapientia oktatási infrastruktúráját és képzéseit  Dr. Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Kar dékánhelyettese mutatta be. Az egyeztetések során a két egyetem szakkollégiumai közti együttműködés lehetséges dimenzióiról is szó esett, valamint a szakkollégiumaink Makovecz Programba történő bekapcsolódásának lehetőségei is terítékre kerültek. A látogatás alkalmat adott arra is az NKE és a Sapinetia EMTE hallgatói számára, hogy az OTDK-ra való felkészülés jegyében, egy workshop keretében mutassák be pályamunkáikat, illetve kutatási részeredményeiket egymásnak, sokszor érdekes szakmai vitákat generálva.

A résztvevők a műhelymunka mellett kapcsolatépítő és tehetséggondozó tréningen, valamint szabadidős programokon ismerkedhettek meg egymással és Kolozsvár történelmi nevezetességeivel. Ellátogattak Torockóra, ahol megmászták az 1129 méter magas Székelykőt, és leereszkedtek a tordai Sóbányába.

A tehetséggondozó program lehetőséget teremtett a már meglévő széleskörű együttműködés elmélyítésére, továbbfejlesztésére, az intézményi és hallgatók közötti tudományos információcserére, valamint szakmai és emberi kapcsolatok kialakítására és megalapozására.

Eseménynaptár

2018. május

KeSzCsSzVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031