Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Volt hallgatóink munkáit díjazták a 29. Alter-Native filmfesztiválon

Buzási Gyopár a zsűri különdíját kapta meg, a fődíjas film vágásáért pedig Dunai László felelt.

Szeptember 29. és október 3. között zajlot az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 29. kiadása Marosvásárhelyen. A versenybe került 40 rövidfilm, valamint a magyar és román mozik legfrissebb alkotásai mellett változatos kulturális és művészeti események alkották a fesztivál programját.

Október 3.-án került sor az idei díjak átadására. Milos Itic (szerbiai filmrendező, filmkritikus, a filmovipreporuke.com alapítója), Tudor Cristian Jurgiu (filmrendező, forgatókönyvíró), Kocsis Ágnes (Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró), Titus Muntean (filmrendező, forgatókönyvíró) és Visky Ábel (filmrendező) alkotta zsűri, illetve a diákzsűri a következő alkotásokat díjazta:

  • A DIÁKZSŰRI DÍJA és az AÁRY-TAMÁS LAJOS OKTATÁSI OMBUDSMAN ÁLTAL FELAJÁNLOTT TÖLTŐTOLL: Nathan Franck: Feddhetetlen (Franciaország)
  • A ZSŰRI KÜLÖNDÍJA – FELAJÁNLÓ MAROSVÁSÁRHELY VÁROS: Buzási Gyopár: Az utolsó mese (Magyarország)
  • SIMÓ SÁNDOR EMLÉKDÍJ A LEGJOBB DIÁKFILMÉRT – FELAJÁNLÓ A MAROS MEGYEI MADISZ A MAROS MEGYEI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL: Beleznai Márk: Agapé (Magyarország)
  • A MAROS MEGYEI TANÁCS DÍJA: Anthony Nti: Jó éjt (Ghána/Belgium)
  • A 29. ALTER-NATIVE NEMZETKÖZI RÖVIDFILM FESZTIVÁL FŐDIJA A LEGJOBB RÖVIDFILMNEK – FELAJÁNLÓ MAROSVÁSÁRHELY VÁROS: Nagy Borbála: Pannónia dicsérete (Németország)
A díjazott alkotások közül az egyik (Az utolsó mese) volt hallgatónk, Buzási Gyopár munkája. A fesztivál fődíjas Pannónia dicséretének vágásáért szintén volt hallgatónk, Dunai László felelt.

 

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031