Wittner Mária előadása Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Wittner Mária előadása Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen
Wittner Mária előadása Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen
Wittner Mária előadása Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen
2016. november 14.

Kolozsvárra látogat Wittner Mária, az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus alakja.

Wittner Mária az 1956-os Emlékbizottság védnöke, az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus alakja, aki elsősorban a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában harcolt Magyarország szovjet uralom alóli felszabadításáért. Az akkor még csak 19 éves Wittner Mária az első naptól kezdve részt vett a forradalomban. Október 24-én a Corvin közben ismerkedett meg a később kivégzett Havrila Béláné Sticker Katalinnal, akivel együtt segédkeztek a sebesültek ellátásában. Fegyveres összetűzésekben is részt vett. November 4-én, a szovjet katonai invázió első napján az Üllői úton megsebesült. 1958. július 23-án, 21 éves korában ítélték halálra. Mintegy kétszáz napot töltött az akasztófa árnyékéban, majd miután a bíróság életfogytiglanra változtatta az ítéletet, tizenegy évet a Kádár-rendszer szigorított börtöneiben tartották fogva. Az utolsó forradalmárok között szabadult, és a rendszerváltozásig folyamatos megfigyelés alatt élt.

Életrajzának vázlatos ismertetéséből is kitűnik, hogy Wittner Mária egyike azoknak a szabadságharcosoknak, akik a leghitelesebb módon beszélhetnek az 1956-os forradalomról és az elszenvedett meghurcoltatásokról. A Magyar Szabadság Éve alkalmából november 15–19. között Wittner Mária Erdélybe látogat, a következő program szerint:

  • 2016. november 15., 18 órakor – Kolozsvár, Sapientia EMTE Kolozsvári Kar, Aula Magna (Tordai út/Calea Turzii 4. sz.);
  • 2016. november 16., 18 óra 30 perckor – Marosvásárhely, Deus Providebit Tanulmányi Ház, Szent Mihály terem (Rózsák tere/Piața Trandafirilor 61. sz.);
  • 2016. november 17., 18 órakor – Székelyudvarhely, Tamási Áron Gimnázium, Nyírő József terem (Baróti Szabó Dávid utca 32. sz.);
  • 2016. november 18., 18 órakor – Csíkszereda, Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar nagy aulája (Szabadság tér, 1. sz.);
  • 2016. november 19., 18 órakor – Nagyvárad, Partiumi Keresztény Egyetem díszterme (Városháza/Primăriei 27. sz.)

A beszélgetéssorozat főszervezője a Kincses Kolozsvár Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem, partnerségben Magyarország Kolozsvári és Csíkszeredai Főkonzulátusával, a Vásárhelyi Forgataggal, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal, a Magyar Polgári Egyesülettel és a Civil Kurázsi Egyesülettel. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

OTDK reklámfilm
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia 2015-ben Kolozsváron szervezi meg a Fizika, Földtudományok, Matematika szekciót (FiFöMa) első alkalommal Magyarország határain kívül.

OTDK először Kolozsváron
Az OTDK történetében elsőként, 2015-ben a Fizika, Földtudományok és Matematika, azaz FiFöMa szekció Magyarország határain kívül kerül megszervezésre Kolozsváron.

Különdíjat nyert az OTDK-n Búzás Annamária
A magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencia XXX. jubileumi rendezvényének házigazdája a Zsigmond Király Főiskola volt.

Startol a Sapientia EMTE egyetemi felvételi tájékoztató körútja
A #sapiverzum mottó jegyében indul a Sapientia EMTE 2017-es egyetemi felvételi tájékoztató körútja, 2016. november 14-én, hétfőn.

Kolozsváron vendégszerepelt az ELTE színjátszó társulata
Az '56-os emlékév keretén belül két előadást is láthattunk szombaton a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében a Perjátszó Kör előadásában.

Kolozsvár 700 éve királyi város
Nemzetközi tudományos konferenciát szervez partnerségben Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2016. november 10-13- között.

Újabb nemzetközi konferencia a Jogtudományi Intézet szervezésében
Partnerségben szervezzük meg A szellemi tulajdonjog új kihívásai a 21. században című konferenciát.

Megnyílt az Erdélyi Audiovizuális Archívum debüt-kiállítása
Orbán Lajos fotóira és amatőr filmjeire sokan voltak kíváncsiak. A kiállításra továbbra is várjuk a látogatókat Tordai úti épületünkbe!

Dr. h.c. Frank ORTON lesz a Jogtudományi Intézet vendége
Újabb angol nyelvű előadást szervez Jogtudományi Intézetünk. Az előadásról bővebb információk a hírben olvashatóak.

Az év első Egyetemi Estéje
Az Egyetemi Esték keretében dr. Horkay Hörcher Ferenc professzor úr tart előadást A régi városi polgárok hagyományos politikai tudása címmel.

Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944–1956 című kiállítás Kolozsváron
A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából a Magyarság Háza programsorozata.

Idén is megszervezzük az iszlám modult!
Folytatódik a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán folyó Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképzés keretében elindított iszlám modul előadássorozat.

Legyél Te is az egyetem arca!
Az egyetemi tájékoztató körút során Erdély mintegy 100 középiskolájába látogatunk el, ehhez keresünk vállalkozó szellemű, jókedvű, ambíciós hallgatókat. Jelentkezz!

Az Audiovizuális Örökség Világnapját Erdélyben is megünnepeljük
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és az Erdélyi Audiovizuális Egyesület ez alkalomból újszerű fotó- és filmtörténeti kiállítást rendez október 27-én.

Kiállításmegnyitó
Murádin János Kristóf történész, egyetemünk adjunktusa volt a Kolozsvári Rádió vendége. Erdélyi magyar civilek szovjet fogságban című rendezvénysorozatunkról beszélgettek.

Filmvetítés és könyvbemutató a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán
Megszervezzük a Jogászképzés a Bolyai Tudományegyetemen 1945-1956 c. dokumentumfilm és könyv (újra)bemutatóját.

Tenderfelhívás - környezettudományi laboreszközök beszerzése
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pályázatot hirdet környezettudományi laboreszközök beszerzésére.

Tenderfelhívás - könyvtári bútorok beszerzésére
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pályázatot hirdet a könyvtár bebútorozásának beszerzésére. Bővebb információk és fontos tudnivalók a hírben találhatók.

Primanima Kolozsváron is
Októberben ingyenes mesevetítésekre kerül sor a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán az Erdélybe kihelyezett magyarországi székhelyű Primanima fesztivál keretén belül.

Kolozsvári ünnepi rendezvénysorozat
Az 1956-os forradalom és szabaságharc 60. évfordulójának megünneplésére szervezett rendezvénysorozat részletes programja.

Gulág emlékkiállítás
Megnyílik a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett, a fogságból hazahozott emléktárgyakból álló, állandó kiállítás.

Kolozsváron ünnepeltük az Egyetem Napját
"Egyetemünk nemcsak tudományos szempontból felel meg az elvárásoknak, hanem egy viszonylag jól felépített brand is" - mondta Dávid László rektor.

Két üres helyünk van még a bentlakásban
Azonnali beköltözéssel két lány számára van kiadó hely bentlakásunk kétágyas szobájában. Érdeklődni a kar gazdasági osztályán lehet 9–15 óra között.

Egyetem Napja Kolozsváron
2001. október 3-án nyitottuk meg kapuinkat. Az intézményi akkreditációt követően az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítottuk.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Erasmus+ pályázati felhívása
Erasmus+ hallgatói mobilitási pályázat, tanulmányi mobilitás, 2016/2017-es tanév II. félév

Ismét jelentkezik Gulág előadássorozatunk
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel szervezünk több hónapon át tartó előadássorozatot. Dr. Bognár Zalán egyetemi docens a következő meghívottunk.

Doktori képzés indul Kolozsváron!
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), partnerségben a Sapientia EMTE-vel, a 2017/2018-as tanévtől közigazgatás-tudományidoktori képzést indít.

Vannak még szabad tandíjmentes helyeink is!
Legyél Te is Sapientiás diák, még van rá egy esélyed! Meghosszabbítottuk jelentkezési határidőnket péntek délután 16:00 óráig. Jelentkezz hozzánk!

Jövő héten tartjuk tanévnyitó ünnepségünket
2016. szeptember 20-án tartja tanévnyitó ünnepségét a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara.

International workshop on ecosystem services provided by farmland, hosted by Sapientia
Sustaining agricultural change through ecological engineering and optimal use of natural resources

A Föld legmélyebb barlangjában
Fábián Botond, 2011-ben végzett Környezettudomány szakos hallgatónk, idén augusztusban eljutott a Föld legmélyebb barlangjának legmélyebb száraz pontjára.

Őszi pótfelvételit hirdetünk
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara őszi pótfelvételit hirdet alapképzésre és mesterképzésre is. Jelentkezni a Tordai úti épületben lehet szeptember 5-11. között.

Debüt díj
A pályázatokat elbíráló zsűri szerint idén Blos-Jáni Melinda, a Sapientia EMTE adjunktusának A családi filmezés genealógiája című könyve érdemelte a díjat. Gratulálunk!

Újabb álláshirdetés a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Dékáni Hivatala versenyvizsgát hirdet kapus állás betöltésére. Részletek a hírben olvashatóak.

A Kolozsvári Magyar Napok alatt is folytatódik a hónapok óta tartó gulág előadássorozatunk
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel szervezünk előadássorozatot a Sapientián.

Álláshirdetés a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara pályázatot hirdet előkönyvelői munkakör betöltésére. További részletek a hírben olvashatóak.

Programjaink a 7. Kolozsvári Magyar Napokon
Idén is jelen leszünk Kolozsvár kulturális seregszemléjén, az alábbi programjainkkal próbáljuk még színesebbé tenni a rendezvénysorozatot.

Filmnapok a Kolozsvári Magyar Napokon
A Sapientia EMTE és Magyarország Főkonzulátusa az idén is érdekes filmekkel várja az érdeklődőket egyetemünk Tordai úti épületének Aula Magna termébe.

Népszerű volt a tusványosi Sapientia sátor
Ismét teljes programmal vett részt a Sapientia EMTE a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

Diákunk nyert ösztöndíjat
Thieme Nóra, környezettudomány szakos végzős hallgatónk nyerte az Alucro non-profit alapítvány által meghirdetett három „Every Can Counts” ösztöndíj egyikét.

Zoom a részletekre! - ott leszünk Tusványoson
A Sapientia EMTE idén is jelen lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen. Programjainkat 2016. július 20-23. között látogathatják az érdeklődők.

Környezettudományi együttműködés az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel
A Sapientia EMTE és az ELTE között megállapodás született a környezettudományi mesterképzéssel kapcsolatosan.

Görögországi terepgyakorlaton voltak oktatóink és hallgatóink
A helyszín az előző évekből jól ismert Leptokaryá volt. A terepgyakorlaton a Sapientia EMTE három karáról vettek részt diákok.

Fás legelőt látogatott meg Erdélyben Charles herceg közösen dr. Hartel Tiborral, a Sapientia EMTE docensével
Itt elolvasható Charles herceg Erdélyi látogatásáról szóló angol nyelvű szakmai anyag.

Folytatódik a gulág előadássorozat a Sapientián
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel szervezünk több hónapon át tartó előadássorozatot.

Sapientiás oktatót választottak az Alkotmánybíróság tagjává
A Képviselőház 9 éves időtartamra alkotmánybíróvá nevezte ki Dr. Varga Attilát, a Sapientia EMTE egyetemi docensét.

Átvehetők az egyetemi és mesteri oklevelek
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia EMTE által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi/mesteri oklevelüket.

Sapis siker idén is! Simó Ibolya filmje nyerte a TIFF helyi filmek versenyét
A Sapientia EMTE hallgatójának filmjét még 2011-ben forgatták a zetelaki gát mellett lévő benzinkútnál és az udvarhelyi Első Emelet kávézóban.

Akkreditálták a Környezetvédelem és monitoring magiszteri képzésünket!
Ma érkezett a hír, hogy pozitívan bírálta el új mesteri képzésünket az Akkreditációs Bizottság Bukarestben.

Erasmus+ pályázati felhívás oktatási célú mobilitásra (STA)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2016/2017-es tanévben.

2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve
Negyven év alatti pályakezdő vállalkozók, illetve induló vállalkozások segítése és támogatása céljából szervezünk Kolozsváron szakmai találkozót 2016. május 25-én, szerdán.

Kolozsvári Akadémiai Bizottság előadása
Az Értékek Akadémiája sorozat következő előadásának meghívott vendége Jeszenszky Géza egyetemi magántanár, az Antall-kormány külügyminisztere.

Folytatódik a gulág előadássorozat
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel több hónapon át tartó előadássorozatot szervez a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.

Erasmus+ pályázati felhívás felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitására (STT) a 2016/2017-es tanévben
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet felsőoktatási munkatársak számára.

Hallgatóink rövid dokumentumfilmekből álló sorozata, A Házsongárd arcai
A sorozatot május 18-án 18:00 órától mutatjuk be a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Aula Magna termében.

Gulág előadássorozat a Sapientia EMTE-n
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel több hónapon át tartó előadássorozatot szervez a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.

Jog az (erdélyi) irodalomban
A Sapientia EMTE Jogtudományi Tanszéke nem csak a legszűkebb szakmának szervez rendezvényeket. Május 6-án és 7-én látogass el hozzánk!

Újabb Egyetemi Estét tartunk a karon
Az Egyetemi Esték keretében Gyulai Iván, ökológus, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány igazgatója tart előadást.

Közigazgatás-tudományi doktori képzés a Sapientia EMTE és az NKE együttműködésében
A Sapientia EMTE vendégül látta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem küldöttségét.

Határtalan Erdély
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány koordinálásával egy 80 fős magyarországi középiskolásokból és oktatókból álló csoport látogatott el hozzánk a Kolozsvári Karra.

Középiskolás diákoknak tartottunk előadásokat
A kolozsvári Apáczai Csere János Líceum középiskolásai és belgiumi vendégeik látogattak el hozzánk 2016. április 22-én, pénteken, a Kari Nyílt Napok keretében.

Csütörtökön ismét Egyetemi Estét tartunk
Egyetemünk vendége lesz dr. Patyi András egyetemi tanár, közigazgatási jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke.

Az Egyetemi Esték következő meghívott előadója Mandics György, író, művelődéstörténész
Politikai manipuláció Mátyás király korában címmel hallgathatunk meg egy előadást szerdán.

Nyári Egyetem 2016
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem huszonegyedik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók számára a Nyári Egyetem 2016 programot.

Ismét Karunk vendége dr. Maróth Miklós
Folytatódik a Karunkon elindított iszlám modul előadássorozat. Meghívott előadónk dr. Maróth Miklós professzor úr, orientalista, magyar klasszika-filológus.

Dr. Jeremiás Éva előadása a Kolozsvári Karon
Az Egyetemi Esték következő meghívott előadója dr. Jeremiás Éva, professor emerita, az ELTE BTK Iranisztikai Tanszékének oktatója.

Tehetséggondozó Fórum Kolozsváron
Cél a Magyarországon működő középiskolai tehetséggondozó versenyek határon túli kiterjesztése a Kárpát-medencei magyar közösségek irányába.

PR-os munkatársát keresi a Rektori Hivatal
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Rektori Hivatala pályázatot hirdet PR felelősi munkakör betöltésére. Jelentkezési határidő: 2016. április 25.

Barabási Albert László a Sapientiáról
A Csíkszeredából elszármazott fizikust, hálózatkutatót a szekelyhon.ro portál villáminterjúban kérdezte az értelmiségi fiatalok visszavonzásáról.

Újra akkreditálták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet
Az intézményi akkreditációt követően ötévente kerül sor időszakos minőségi felmérésre, az akkreditáció megújítása céljából.

Erasmus+ tájékoztató délutánt tartottunk
Szerdán intézményünk Erasmus koordinátoraitól kérdezhettek hallgatóink, valamint, erasmusos diákjaink meséltek a programban nyert tapasztalataikról.

Búvár tanfolyam bemutató nálunk!
Egyórás bemutatóra kerül sor Kari épületünkben, ahol részletesebben lehet tájékozódni a program lehetőségeiről és a bekapcsolódás feltételeiről.

Erasmus+ Open Doors tájékoztató és beszélgetés
Kíváncsi vagy, hogy milyen lehet az Erasmus+ programban részt venni? Pályáznál, de vannak kérdéseid, amelyekre még nem tudod a választ?

A Bonis Bona Discere - Bibó István emlékrendezvény
Bibó István emlékrendezvénynek ad otthont a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának aulája a hétvégén.

Megjelent az új Erasmus+ kiírás
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet Erasmus+ tanulmányi mobilitási programban és szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre a 2016/2017-es tanévben.

Áprilisban ismét megnyitjuk kapuinkat a középiskolások előtt
Negyedik éve, hogy az Iskola másként elnevezésű rendhagyó oktatási hét során nyílt napokat tartunk a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán.

Pozsgay Imre távozása
Örökre elmarad Pozsgay Imre rendszerváltó politikus, gondolkodó kolozsvári előadása, amelyre március utolsó napján került volna sor. Sokat tanulhattunk volna még tőle. Nyugodjon békével!

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Veress Emőd oktatónkat
A kitüntetést Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere adta át a Sapientia EMTE egyetemi docensének.

Felvételi felkészítőt tartunk a Filmművészet, fotóművészet, média szakon
Idén április 23-án, szombaton tartja felvételi előkészítőjét a Média tanszék, amelyre várja a leendő diákokat.

Kari TDK áprilisban!
A Kolozsvári Kar TDK-t szervez a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a Jog, illetve a Környezettudomány, alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára.

Kitüntették Varga Attila oktatónkat
Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Varga Attila egyetemi docens részére.

Bécs-Győr tanulmányi kirándulás
Tanulmányi kirándulást szervezünk jogászhallgatóink számára, ahol lehetőségük adódik a gyakorlati tudásuk és ismereteik bővítésére, új kapcsolatok kialakítására.

Egyetemi Este
Az Egyetemi Esték keretében Dr. Csergő Zsuzsa, a Queen's University Politikatudományi Tanszékének docense tart előadást Demokrácia, populizmus, választások az Egyesült Államokban címmel.

II. (Szovátafürdői) Jogászgyűlés
A tavalyi nagysikerű I. (Torockói) Jogászgyűlés után újra megrendezésre kerül az erdélyi jogászok szakmai találkozója, reményeink szerint ezentúl évente.

Vendégtanári program a Környezettudomány Tanszéken
Dr. Dibó Gábor egyetemi tanár, Széchenyi István díjas professzor tanszékünkön tart előadásokat a következő héten.

Rektorválasztás - referendum 2016
A Szenátus jóváhagyta az Egyetem választási szabályzatát, illetve döntést hozott a rektor megválasztási módját eldöntő referendum megszervezésének időpontjáról.

Sorsolás - egyetemi tájékoztató körút 2016
Kisorsoltuk a 2016-os felvételi tájékoztató körút során meghirdetett versenyünk győzteseit. Gratulálunk nekik! A részleteket a videóban találjátok.

Tisztújítás a kHÖK-nél
Március 1-én a Sapientia EMTE Kolozsvári Hallgatói Önkormányzatának éves tisztújító közgyűlésén új elnököt és elnökséget választottak az érdekvédelmi szervezet élére.

Lezajlott a 2016-os egyetemi felvételi tájékoztató körút
A Sapientia EMTE 2016. február 15-26. között szervezte meg a már hagyományosnak számító Az Egyetem házhoz jön tájékoztató körutat.

Dr. Jeremiás Éva tart előadást a Sapientián!
Az Egyetemi Esték következő meghívott előadója dr. Jeremiás Éva, professor emerita, az ELTE BTK Iranisztikai Tanszékének oktatója.

Szombaton érkezik Kolozsvárra az évente körútra induló Bocskai-zarándoklat
Szombat megkoszorúzzuk Bocskai István mellszobrát, lerójuk tiszteletünket a fejedelem előtt.

Könyvbemutató a Sapientián!
A POLIS Könyvkiadó újdonságai kerülnek bemutatásra február 17-én délután 5 órai kezdettel a Sapientia EMTE Tordai út 4. szám alatti épületének aulájában.

Elérkezett a megbocsájtás hete a könyvtárban
2016 február 15-19. között a Kolozsvári Kar Tonk Sándor Könyvtára megbocsájtási hetet tart. A könyveket büntetés felszámolása nélkül lehet visszaadni.

Gödöllőn járt a Sapis küldöttség
A Sapientia EMTE Kolozsvári, Marosvásárhelyi és Csíkszeredai Karának küldöttsége 2016. február 4-7. közötti időszakban a Szent István Egyetemen tett látogatást.

Az Egyetem házhoz jön 2016-ban is
A Sapientia EMTE 2016. február 15-26. között ismét megszervezi a már hagyománnyá vált egyetemi tájékoztató kampánykörutat Erdély középiskolásai számára.

Mi is ott voltunk az Education!
Egyetemünk idén részt vett a budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amely újra egybegyűjtötte a magyarországi és külföldi felsőoktatási intézményeket.

Álláshirdetés a Travelminitnél!
A kolozsvári székhelyű Travelminit szállásfoglaló oldal, főállású szállásfoglalási asszisztenseket keres, flexibilis munkaidővel, az értékesítési csapat bővítéséhez.

Hétfőn kezdődik a beiratkozás a hangtechnikus képzésre
Bővebb információk a Kolozsvári Karon februárban induló hangtechnikus képzésre iratkozók számára. Részletek a hírben.

Irány az Educatio!
Egyetemünk idén részt vesz a január 21-23. között zajló budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amely egybegyűjti a magyarországi és külföldi felsőoktatási intézményeket.

Filmpályázat
Az Áldás Népesség Egyesület filmpályázatot hirdet erdélyi magyar, felsőfokú oktatásban résztvevő hallgatók számára a 2013-ban elhunyt Csép Sándorra emlékezvén. Részletek a hírben.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Kolozsvári Kar

Cím: 400193 Kolozsvár, Tordai út (Calea Turzii) 4. sz., Kolozs megye, Románia

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign