Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal /

VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia

FELHÍVÁS

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara és a Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat (kHÖK) immár nyolcadik alkalommal szervez TDK-t, azzal a céllal, hogy tudományos és alkotói kutatómunkára ösztönözze az erdélyi felsőoktatásban részt vevő diákokat. A VIII. Kari TDK a Sapientia EMTE hallgatóin kívül nyitott minden más felsőoktatási intézmény diákja előtt is, aki az általános jelentkezési feltételeket teljesíti.

 

A VIII. Kari TDK-ra 2018. április 25–26. között kerül sor a Kar Tordai úti épületében.

 

A TDK azoknak az egyetemi hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai, jogi, gazdasági, környezettudományi, művészettudományi vagy nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdés kutatására, vizsgálatára és az eredmények ismertetésére, illetve az idén először megszervezésre kerülő Művészet és művészettudomány szekció keretében egy elkészített művészi alkotómunka bemutatására.

 

A VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia tervezett szekciói:

  1. Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok
  2. Jog
  3. Környezettudomány
  4. Művészet és művészettudomány – 2018-ban először kerül megszervezésre

I. Művészetelmélet
II. Művészeti alkotások – felhívás

Egy dolgozatnak több szerzője is lehet. A jelentkezést különösen ajánljuk a végzős hallgatóknak, mert a TDK-s szereplés igen jó lehetőség arra, hogy a szakdolgozat témáján dolgozzanak, abban elmélyüljenek, valamint fejlesszék előadási készségeiket, technikájukat. A Sapientia EMTE-n tutori programban részt vevő diákok számára a VIII. Kari TDK-n való részvétel kötelező.

 

Az idei tanévtől a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Kari Tudományos Diákköri Konferenciája egyben jelölő fórum (közvetlen kijutási lehetőség) a humán- és reáltudományi szakterületeken a 2019-es XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

 

A Sapientia EMTE által szervezett VIII. Kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés 2018. február 15., 00.01 óra és 2018. március 15., 23.59 óra között zajlik, ebben az időszakban kell feltölteni a dolgozat vagy művészeti alkotás kivonatát/leírását is. A konferenciára csoportosan is lehet jelentkezni, egy dolgozatnak, alkotásnak több szerzője lehet. 

A dolgozat/művészeti alkotás dokumentációjának feltöltési határideje: 2018. április 15., 23.59 óra.

 

A jelentkezés módja

A VIII. Kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés határideje 2018. március 15., 23:59, eddig kell regisztrálni a tdk.kv.sapientia.ro honlap Jelentkezés/Belépés menüpontjánál. Ugyanezen menüpontnál bejelentkezve a regisztráció véglegesítéséhez a következő információkat szükséges megadni:

  • Az alkotás vagy előadás címét, az alkotó(k) vagy előadó(k) nevét, azok intézményi címeit, témavezető/felkészítő tanár(ok) nevét és intézményét.
  • Egy maximum 500 leütést tartalmazó leírást az alkotásról vagy az előadott műről – ennek feltöltése a regisztráció után válik lehetővé.

A dolgozatok, illetve prezentációk feltöltése ugyanezen a felületen elérhető.

A Kari TDK-ra beküldendő kivonat/leírás formai követelményeit és a dolgozat formai követelményeit a Sapientia EMTE Szenátusa által elfogadott TDK-szabályzat tartalmazza, amely az egyetem központi honlapján a Tehetséggondozás/TDK szabályzat fül alatt érhető el.

BEJELENTKEZÉS ÉS KIVONATMINTA innen tölthető le: http://www.sapientia.ro/hu/tdk/tdk-szabalyzat

A DOLGOZATSZERKESZTÉSI ÚTMUTATÓ innen letölthető.

Kérjük, a szabályzatban szereplő formai követelmények maradéktalan betartását mind a kivonat, mind a dolgozat és az alkotások esetében! Az egyes szekciókra vonatkozó specifikus elvárások az OTDT honlapján találhatóak: http://otdt.hu/.

Az OTDT szabályzata alapján mesteri disszertációval nem lehet a TDK-ra jelentkezni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Egyetem Szenátusa által elfogadott TDK-szabályzat V. 2. pontja értelmében: „Határidőn túl történő bejelentkezés esetében a TDK Szervező Bizottság dönthet a dolgozat bemutatásának az engedélyezéséről, de az csak versenyen kívül történhet. Ebben az esetben ezen dolgozatok nem pontozódnak, továbbjutásuk az OTDK-ra nem javasolható.”

A Kari TDK megszervezésével a Sapientia EMTE célja, hogy időszerű tudományos előadásokkal járuljon hozzá az erdélyi felsőoktatásban résztvevő hallgatók szakmai fejlődéséhez. A rendezvényhez középiskolás verseny is kapcsolódik.

A Kari TDK nyitott az érdeklődő nagyközönség számára is.

Támogatók

Plakátok:

Eseménynaptár

2018. október

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031