Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Karrieriroda nyílik a Sapientián

Karrierirodát indít a Sapientia EMTE kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karán a felsőoktatási intézmény és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) – az egyetem és a diákszervezet vezetősége tegnap írta alá a közös döntést szentesítő szerződést.

Tovább a Krónika cikkére >>

2013.01.31.

Karriertanácsadás a Sapin

Közreműködési szerződést írtak alá a Kolozsvári Magyar Diákszövetség Karrierirodájának képviselői a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem vezetőségével, amely egy helyszíni karrierirodának teszi le az alapjait. Az új közreműködés a kolozsvári karon tanuló hallgatók hatékonyabb munkaerő-piaci elhelyezkedését hivatott elősegíteni.

Tovább az Erdély Televízió anyagára >>

2013.01.31.

KMDSZ-karrieriroda a Sapientián

Együttműködési keretszerződést írt alá tegnap délelőtt Talpas Botond, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elnöke és Tonk Márton, a Sapientia EMTE Természettudományi és Művészeti Karának dékánja, amely egy helyszíni karrieriroda létesítésének alapját képezi. A KMDSZ által beindított karrieriroda három éve működik, szakmai hátterét 2011-től a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem biztosította, idéntől pedig a Sapientia EMTE kolozsvári karának vezetősége vállalja fel a működéséhez szükséges feltételek megteremtését.

Tovább a Szabadság cikkére >>

2013.01.31.

Négy év alatt megduplázódott a munkanélküli fiatalok száma

A legújabb statisztikák szerint a romániai fiatalok egynegyede munkanélküli, ez azt jelenti, hogy 850 ezer fiatal nem dolgozik.

Tovább a Paprika Rádió anyagára >>

2013.01.31.

Kolozsvár: az európai magánjog jelene és jövője témakörben szerveznek konferenciát

A Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete második európai jogi konferenciáját tartja május 10-11-én. A konferencián négy szekcióban hangzanak el tudományos előadások az európai jog egyik legizgalmasabb kérdéscsoportjáról: lehetséges-e, szükséges-e a polgári jogi, gazdasági jogi és a polgári eljárásjogi viszonyokban a jogharmonizáció.

Tovább a Transindex cikkérre >>

2012.05.07.

Újabb szakot akkreditáltak a kolozsvári Sapientián

A Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak akkreditációjával immár 16-ra emelkedett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem véglegesen akkreditált szakjainak száma.

Tovább a Bukaresti Rádió cikkére >>

2012.05.04.

Sapientia: újabb szakot akkreditáltak

Megkapta a végleges akkreditációt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szaka, így már 15 önállóan akkreditált szakkal rendelkezik a felsőoktatási intézmény.

Tovább a Krónika cikkére >>

2012.05.03.

Újabb szakot akkreditáltak a Sapientián

A Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak akkreditációjával immár 16-ra emelkedett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem véglegesen akkreditált szakjainak a száma – írja a Szabadság kolozsvári napilap.

Tovább az espresso.hu cikkére >>

2012.05.03.

Újabb szakot akkreditáltak a Sapientia–EMTE-n

A tervezett ütemben halad az egyetem új ingatlanának építése.

Tovább a Szabadság cikkére >>

2012.05.03.

14 szakon hirdethet államvizsgát a Sapientia EMTE

A Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakot is akkreditálta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság. Tonk Márton, a kolozsvári kar dékánja ezt május 2-án, a Bocskai-házban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, ugyanakkor elmondta, ezzel 14-re emelkedett azon szakok száma, ahol államvizsgát hirdethetnek.

Tovább az Agnus Rádió cikkére >>

2012.05.02.

Nyílt Napok zajlanak a Sapientián

Egy újabb szakot akkreditált az Országos Minőségbiztosítási Bizottság a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán. A Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok szakon már idén az egyetem szervezheti az államvizsgát a végzős diákoknak.

Tovább az erdely.ma cikkére >>

2012.05.02.

Jancsó Miklós filmmel ünnepelt a kolozsvári Sapientia diáksága

Az Irisz Filmklub sem feledkezett meg nemzeti identitásunk alapkövéről.

Tovább a KultúrPart cikkére >>

2012.03.19.

Megkapta a kért kolozsvári telket, építkezhet a Sapientia

Elkezdődhet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) új kolozsvári székhelyének a felépítése, miután a Kolozs Megyei Tanács legutóbbi ülésén jóváhagyta az építőanyag tárolásához kért telek bérbevételét.

Tovább a Krónika cikkére >>

2011.07.26.

Elhelyezték a Sapientia új kolozsvári ingatlanjának alapkövét

A hatezer négyzetméteres ingatlan kizárólag oktatási célokat szolgálna

Tovább a Szabadság cikkére >>

2010.12.17.

Nemzetközi tanulmányok mesteri képzés indul a Sapientia kolozsvári karán

Székhelyen kívüli mesteri képzést indít a Budapesti Gazdasági Főiskola, partnerségben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karával.

Tovább az Erdély.ma cikkére >>

2010.12.06.

Előző 1234

rólunk írták, megjelent írások, sajtó

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031