Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal /

Szolgáltatások

Szálláslehetőség

Kolozsvár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem összesen három, egy franciaágyas és két kétágyas szobát állít azon személyek rendelkezésére, akik pár éjszakára szállást szeretnének a városban.

A vendégszobák Kolozsvár központjától gyalog 15 percre, a Kolozsvári Kar Tordai úti épületének ötödik emeletén találhatóak (Tordai út 4. szám).


A vendégszoba-foglaláshoz előzetes  egyeztetés szükséges a kv.erasmus@kv.sapientia.ro e-mail-címen vagy a +4-0364-401-458 telefonszámon.

A szállás kifizetése az épületben található titkárságon történik. A szoba egy éjszakára egy személy esetén 80 lejbe, két személy esetén 150 lejbe kerül. 


Budapest

A Sapientia Hungariae Alapítvány Budapesten egy kétágyas vendégszobát bérel. Használatát azoknak ajánlja fel, akik tanulmányi, kutatási, művelődési célból érkeznek a fővárosba.

2014 januárjától a vendégszoba a MTA Domus Hungarica vendégházában található (XIV. kerület, 1146 Budapest, Abonyi u. 10. www.domus.mtaki.hu). A házban van internet, wifi-n keresztül lehet rá csatlakozni.  A konyha a folyosón, közös használatban, a szobában van viszont a tusoló és a vécé. Egy szobában 2 ágy van, egy íróasztal, egy tévéasztal, 2 fotel, 1 nagy könyvespolc és egy hűtő, illetve az előszobában beépített szekrények. A vendégszobában tévé is található. A készülék használatához a portán ki kell kérni a távirányítót, 500 Ft letéti díj ellenében. Távozáskor a távirányítót le kell adni és visszaadják az 500 Ft-os letéti díjat. A vendégszoba a vendégház 2. emeletén van, szobaszám: 211.

Megközelítése:

  • A Keleti pályaudvar felől a 7-es, 7A vagy 5-ös buszokkal a Bosnyák tér irányába a Chazar András utcai megállóig (2 megálló). Innen a Chazar András utcán kell tovább haladni az első keresztutcáig, ami már az Abonyi utca.  A vendégház az Abonyi utca bal oldali saroképülete.
  • A Nyugati pályaudvar felől 4 vagy 6-os villamossal a Blaha Lujza térig kell menni, majd ott átszállni az 5-ös, a 7-es vagy a 7A-jelzésű buszra, mellyel szintén a Chazar András utcai megállóig kell utazni. Bármilyen más kiindulópontról való érkezéshez a www.utvonalterv.hu oldalon megfelelő információt találnak.

Bármilyen más kiindulópontról való érkezéshez a www.utvonalterv.hu oldalon megfelelő információt találnak.

A szobahasználat feltételei:

  • előzetes bejelentkezés a SHA-nál az iroda@sha.hu e-mail címen, a Sapientia EMTE rendszerében Dácz Szidóniánál dszidi@sapientia.ro e-mail címen és/vagy a tanszéki titkárságon. A szobafoglalási igényt érkezés előtt min. 2 munkanappal kell bejelenteni, de minél hamarabb teszik meg, annál biztosabb a szállás. Az SOS, hirtelen jött foglalást, ha az hétvégére esik és hétvégén is jelentik be, nagyon kicsi eséllyel lehet teljesíteni. Mivel az alapítványnak egy szoba áll rendelkezésére, fontos, a foglalások gördülékenyen intézése, ezért lehetőleg a foglalásukat időben és változtatás nélkül tegyék meg.
  • A szoba állagának megőrzése.
  • A szoba használatáért adomány fizetése az SHA-nak (Az adomány összege tanároknak, munkatársaknak 2800 Ft/éj/fő, diákoknak 2100/éj/fő, külsős tanároknak, kutatóknak: 3100 Ft/éj/fő).

A befizetés módjai:

  • személyesen az alapítványnál (előre egyeztetett időpontban, általában hétköznaponként 9–17 óra között: 1012 Budapest, Pálya u. 7. 2/6. 13-as kapucsengő)
  • a szobában található csekken, postán fizeti be (csak végső esetben használandó)
  • banki utalással fizeti be a Sapientia Hungariae Alapítvány OTP 11706016-20805663 számú számlájára (a megjegyzésbe csak az „adomány SHA-nak" kell írni, semmi mást!)

A bejelentkezést, a fizetés módját és idejét a következő címeken is egyeztetni kell: iroda@sha.hu.

A bejelentkezéshez szükséges adatok: szállást igénylő(k) neve(i); telefonszám; a körülbelüli érkezés és távozás időpontja; az intézmény neve, ahonnan érkezik, és az, hogy tanár vagy diák a vendég.

A megérkezéskor a portán/recepción kell jelentkezni, ahol az érkezőről már tudnak. Ha előzetesen nálunk nem történt foglalás, vagy nem igazoltuk vissza, akkor a recepciós biztosan nem ad ki kulcsot. A kijelentkezést kérjük délelőtt 10 óráig megtenni. Távozáskor kérjük, ne felejtse a recepción leadni a kulcsokat!

szolgáltatások, szolgáltatásaink, szállás, vendégszoba

Eseménynaptár

2021. december

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031