Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Támogatásszervezés /

Hogyan támogathat?

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 2%-át!

A személyi jövedelemadója felajánlásával hozzájárul ahhoz, hogy több ezer diák itthon, magyar nyelven tanuljon, önálló akkreditált egyetemen.

A 2003/571-es adótörvény értelmében a 2006-os évtől minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-áról, amelyet olyan civilszervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

 

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években éltek azzal a lehetőséggel, hogy személyi jövedelemadójuk 2%-ával a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet támogatták. A felajánlásokból származó támogatási összeg az egyetem ösztöndíjalapjához járul hozzá, ezáltal is hangsúlyozva intézményünk hallgatói iránti elkötelezettségét.

A 2012-es évben a 2%-os személyi jövedelemadó felajánlásokból a kolozsvári Természettudományi és Művészeti Kart 5058.27 lejjel támogatták. A felajánlásokból származó összegek az egyetem ösztöndíjalapjához járulnak hozzá, ezáltal is hangsúlyozva intézményünk hallgatók iránti elkötelezettségét.

A Sapientia Alapítvány azoknak az állampolgároknak a 2%-os személyi jövedelemadó-felajánlására számít, akiknek fontos, hogy mintegy kétezer diák itthon, magyar nyelven tanulhat egy önálló magyar – akkreditált – egyetemen. Örömmel számolhatunk be arról, hogy 11 évnyi működés után 2012. február 28-án lezárult a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem többéves akkreditációs folyamata is: az akkreditáció megszerzését követően az egyetem államvizsgát szervezhet, és oklevelet adhat ki végzőseinek, működtethet mesteri, majd távlatilag doktori képzést és távoktatási programokat, vehet részt európai együttműködésekben, pályázatokban, és – nem utolsó sorban – lehet jogosult román állami támogatásra. Az Önök felajánlása nemcsak anyagi, hanem erkölcsi támogatást is jelent számunkra. Ez megerősít abban, hogy céljainkkal Önök is egyetértenek, és magukénak érzik az egyetemet.

 

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel az egyetemnek:

Ha az Ön jövedelme csak a fizetésből (egy vagy több) származik, akkor ki kell töltenie a 230-as formanyomtatványt. A formanyomtatvány 2. pontjánál, ha nem tudja meghatározni a 2%-ból adódó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. A formanyomtatvány mellé csatolja a munkáltatójától vagy munkáltatóitól kapott „Fişa fiscală” nevű nyomtatványt.

Ha van más forrásokból származó jövedelme (szerzői jogok, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a 200-as nyomtatványt kell kitöltenie.

A dokumentumokat jutassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájélkoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

 

 

Amennyiben üresen töltötte le az űrlapot, a támogató szervezetre vonatkozó cellákba a következőket kell beírnia:

  • Denumire entitate nonprofit: UNIVERSITATEA SAPIENTIA
  • Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit: 14645945
  • Cont bancar (IBAN): RO65 OTPV 2000 0007 3814 RO18

támogatás, hogyan támogathat

Eseménynaptár

2020. május

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031