Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Admitere / Programe de Studii /

Relaţii internaţionale şi studii europene

Taxa de şcolarizare: 250 EUR/an

Taxa de înscriere: 70 RON

Scopul:

Pentru ca absolvenţii să se poată angaja în variate instituţii, formarea în mai multe domenii este esenţială. Aşadar, studenţii pot dobândi cunoştinţe profunde în înfiinţarea, în funcţionarea Uniunii Europene, respectiv legislaţia şi instituţiile sale. Cealaltă parte a cursurilor de concentrează asupra funcţionării organelor statului, de la administraţia locală până la cea centrală. Totodată, concentrăm asupra problemelor minoritare şi regionale.

Discipline fundamentale:

Introducere în ştiinţele politice; Istria şi teoria relaţiilor internaţionale; Instituţii europene şi internaţionale; Drept internaţional, Drept public şi privat; Economie mondială, Sociologie generală, Istoria modernă şi contemporană a Europei; Istoria gândirii politice europene.

Se accentuează studiul limbilor străine în ore de predare suplimentare: engleză, frenceză, germană.

Posibilităţi de angajare:

Datorită formării, studenţii dobândesc cunoştinţe vaste în mai multe domenii ceea ce le asigură o angajare aproape sigură în domeniu. Deodată cu aderarea României la Uniunea Europeană, posibilităţile de formare şi de angajare la instituţiile Uniunii s-au multiplicat. Cu diploma obţinută la specializarea de Relaţii internaţionale, studii europene, se poate aplica cu succes la majoritatea acestora.

Evenimente organizate de departament:

Una dintre evenimentele cele mai importante este Ziua Uniunii Europene. Cu ocazia aceasta organizăm zilele porţilor deschise, ce include prezentarea specializării şi prelegeri despre Uniunea Europeană. În cadrul acestui eveniment, se asigură o secţie numai studenţilor dornici să-şi prezinte lucrările.

Călătorii de studii, practică:

În fiecare an se organizează o călătorie de studiu în Bruxelles ca fiecare student în parte să întâlnească instituţiile Uniunii Europene, să facă cunoştinţă cu oamenii de acolo şi să vadă capitala Europei. Practica de vară se face în tabăra EU de la Băile Tuşnad, unde studenţilor le este asigurată posibilitatea de a face schimb de experienţă cu alţi tineri în diferite domenii, nemaivorbind de distracţie.

Burse speciale:

Ferber Mikós, profesorul Facultăţii de Tehnologia Industriei de la Universitatea "Eastern Michigan" ajută Universitatea Sapientia de la începutul fondării. Din 2007 patronează specializarea de Relaţii internaţionale, studii europene. Datorită ajutorului său, Facultatea a putut lansa o bursă de 500 dolari pe an, pentru care se poate aplica pe baza mediei din anul universitar anterior.

Criterii de admitere:

  1. Convorbire motivaţional (reușit/respins)
  2. Media generală a notelor de la examenul de bacalaureat - 100%

Calendar de evenimente

septembrie 2019

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30