Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Admitere / Licență /

Ştiinţa Mediului

Website: http://kt.sapientia.ro

Domeniu general: Ştiinţele naturii

Domeniu specific: Ştiinţele naturii

Durata studiilor: 6 semestre (3 ani)

Taxă de școlarizare: 250 EUR/an

Număr locuri (toamnă 2021): 9 fără taxă şi 12 cu taxă

Taxa de înscriere: 70 RON

Calendar de admitere >>

Scopul:

Scopul specializării este pregătirea unor profesionişti care în posesia cunoştinţelor multidisciplinare şi moderne în ştiinţele naturii să fie capabili de a cultiva ştiinţa, de a rezolva problemele globale şi locale ale naturii şi astfel să contribuie la dezvoltarea unui mediu înconjurător sănătos. Activitatea de cercetare a studenţilor, vocaţia profesorilor, dotarea modernă a laboratoarelor creează toate condiţiile pentru un învăţământ de înalt nivel, pentru cercetare şi pentru formarea specialiştilor practici.

Discipline principale:

După însuşirea disciplinelor de bază din primii doi ani (fizică generală şi fizica mediului, chimie generală şi chimia mediului, biologie animală şi vegetală, ecologie generală, geografie şi geologie) studenţii pot alege din discipline de laborator, de teren, de pregătirea studii lor de impact prin care îşi pot fructifica studiile.

Posibilităţi de angajare:

Deoarece Uniunea Europeană se ocupă şi cu reglementări privind protecţia mediului şi de probleme de natură, se oferă multe posibilităţi de angajare la instituţiile publice (consilii locale sau judeţene), inspectorate de protecţia mediului, instituţii de igienă publică, laboratoare de mediu, organizaţii civile sau firme (ca şi consilier de mediu), sau în ănvăţământ sau cercetare.

Evenimente speciale, organizate (şi) de către departament:

Conferinţa de Ştiinţa Mediului din Bazinul Carpatic organizată anual, sesiunile de comunicări studenţeşti, Serile Universitare şi workshop-uri oferă studenţilor posibilitate de prezentarea lucrărilor şi cercetărilor, cunoaşterea problemelor de mediu europene, schimb de experienţă cu specialişti din ţară şi din străinătate.

Călătorii de studii speciale, practică:

Prin excursiile de studii (Budapesta, Debrecen) studenţilor li se oferă posibilitatea de a fac cunoştinţă cu lucrările de cercetare din alte universităţi din străinătate, ceea ce poate însemna şi o viitoare conexiune la cercetările de mediu europene. În timpul practicii de teren (Grecia, Rezervaţiile Cheile Turzii şi Cheile Tureni, Parcul Naţional Becaş - Hăşmaş, nodurile autostrăzii Transilvania, etc.) studenţii dobândesc cunoştinţe în colectarea, depozitarea şi prelucrarea probelor de mediu (aer, sol, apă, floră, faună, etc.)

Criterii de admitere:

  1. Media generală de bacalaureat - 100%

Acreditare:

1. Raport de autoevaluare depusă în anul 2015
Acreditat cu "încredere” de către consiliul ARACIS la data de 26.02.2018, hotărâre

2. Raport de autoevaluare depusă în anul 2019

Calendar de evenimente

decembrie 2021

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031