Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală /

Mesajul decanului

Stimate Vizitator!

Cluj! Obișnuim să-l numim Orașul Comoară, capitala Transilvaniei,  locul în care s-a născut regele Matia Corvin și principele transilvan  István Bocskai, locul unde se desfășoară Zilele Culturale Maghiare,  unul dintre cele mai puternice centre IT din România, cetatea vieții  culturale maghiare din Transilvania, un puternic centru economic în plină dezvoltare, casa echipei de fotbal FC CFR 1907 Cluj, și lista ar putea fi continuată. Există multe descrieri și caracterizări ale unui oraș care sunt adevărate simultan. Pe lângă toate acestea, Clujul este cel mai mare centru universitar din Transilvania, unde aproximativ o sută de mii de studenți urmează studii universitare de licență și masterat, precum studii doctorale. Printre universitățile clujene de două decenii se regăsește și Universitatea Sapientia, una dintre facultățile acesteia desfășurându-și activitatea în oraș. Având în vedere numărul de studenți, Facultatea de Științe și Arte din Cluj-Napoca este cea mai mică facultate a universității noastre. Acest lucru nu este însă neapărat un lucru negativ, deoarece le permite studenților să se cunoască mai repede și, prin urmare, permite formarea unor prietenii sincere și a unor relații mai directe între studenți și profesori. Obișnuim să spunem că noi îi cunoaștem pe fiecare student de-al nostru după nume. Toate acestea fac mai ușoară integrarea studenților în viața universitară și îi ajută să se obișnuiască mai repede și cu viața dintr-un oraș mare, cum e Clujul.

Universitatea se străduiește în fiecare an să ofere studenților maximul posibil din toate punctele de vedere. Studenții care aleg facultatea noastră vor găsi o clădire modernă, dotată pentru a răspunde nevoilor din secolul XXI, săli de curs și laboratoare bine echipate, unul dintre cele mai mari studiouri de televiziune și film din Transilvania, un studio de sunet, sală modernă de dans, o bibliotecă specializată cu zeci de mii de volume și materiale audiovizuale, cadre didactice tinere și bine pregătite, personal administrativ prietenos și vorbitor de limbă maghiară. Ne străduim să oferim o pregătire de nivel înalt, orientată spre aspecte practice și centrată pe student, pe care dorim să o realizăm într-o formă cât mai interesantă și accesibilă pentru studenți, utilizând metode pedagogice moderne. Facem toate acestea în speranța că astfel putem servi comunitatea noastră.

Stimate Vizitator! Vă mulțumesc pentru interesul manifestat față de Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității Sapientia și sper că veți găsi pe acest site răspunsuri la întrebările Dvs. În cazul în care totuși nu găsiți răspunsul de care aveți nevoie, vă încurajăm să ne contactați prin telefon sau e-mail. După cum spuneam, veți găsi colegii amabili, tineri și dornici să Vă ajute.

dr. Dezső SZENKOVICS

decan

mesajul decanului

Calendar de evenimente

octombrie 2021

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031