Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Al şaselea Festival Internaţional de Film Studentesc "FFeST"

La aceasta ediţie vor participa peste 80 de filme provenind din 7 ţări.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi 22 noiembrie, ora 18:00, în sala Club a Colegiului Academic al Universităţii „Babeş-Bolyai” (str. Emmanuel de Martonne, nr. 1). Proiecţiile filmelor se vor desfăşura in același spațiu in intervalul: vineri, 23 noiembrie - sâmbătă, 24 noiembrie între orele 10.00-21.00. Festivitatea de premiere este organizată la Casa TIFF (str. Universităţii nr. 6), duminică începând cu ora 16. Accesul publicului la proiecţii este liber.

Festivalul este destinat tinerilor studenţi, realizatori şi producători de film de ficţiune, animaţie, documentar/antropologie vizuală şi multimedia, având ca scop promovarea filmului studenţesc de calitate şi a schimbului de experienţă între tinerii cineaşti şi publicul doritor de o alternativă cinematografică. Festivalul va consta în proiecţiile cu filmele selectate, workshop-uri, seminarii şi alte evenimente menite să promoveze producţia şi creaţia de film de scurt metraj. Festivalul este deschis tuturor studenţilor producători/autori de filme din România şi din străinătate, cu condiţia ca filmele să nu fie producţii comerciale.

Festivalul internaţional de film studenţesc FFEST este organizat de către secţia de Cinematografie-Media a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai”, secţia Cinematografie, Fotografie, Media a Universităţii Sapienţia, secţia Video a Universităţii de Artă şi Design, Cluj împreună cu Centrul Cultural Francez Cluj şi alte organizaţii, instituţii şi fundaţii locale, naţionale şi internaţionale.

Informații şi contact:

http://ffest.ro

info@ffest.ro

Directorul festivalului: Szenkovics Dezső (Sapientia EMTE)

  • Finanţator: Centrul Național al Cinematografiei
  • Partener: Asociaţia Transfilmart
  • Parteneri media: Cultura, Observatorul Cultural, Filmtett – Erdélyi Filmes Portál

Calendar de evenimente

decembrie 2021

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031