Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Conferință internațională de studii media și de film la Universitatea Sapientia

Departamentului de Media din cadrul Universității Sapientia organizează pentru a 18-a oară conferință de studii de film. În cadrul acesteia vor fi dezbătute subiecte conexe celor cercetate de către cadrele didactice ale departamentului. Datorită interesului internațional sporit de care s-au bucurat în ultimii ani, conferința de la Sapientia a devenit un important eveniment științific susținut în limba engleză și, în mod unic în Europa de Est, un forum internațional de studii de film. Conferința din acest an este intitulată Intermediality Now: Remapping In-Betweenness(Intermedialitatea astăzi: remaparea liminalităților) și aduce în centrul atenției relația dintre film și celelalte arte, respectiv relația dintre film și noile media. Aceste subiecte sunt în strânsă legătură cu munca depusă de echipa de cercetare condusă de prof. dr. Pethő Ágnes, în cadrul unui proiect de cercetare exploratorie finanțate de către Ministerul Educației Naționale și de către Ministerul Cercetării și Inovării (UEFISCDI).

Conferința internațională ce se va desfășura în perioada 18-20 octombrie la Universitatea Sapientia debutează joi cu o instalație VR în studioul subteran al universității: această instalație este rezultatul colaborării unui grup englez-olandez de teoreticieni și creatori, care recreează o scenă din piesa Hamlet de William Shakespeare, solicitând o participare interactivă a publicului pe durata a 10 minute, timp în care se derulează spectacolul. Seara de joi continuă cu proiecția filmului documentar Sun Island al renumitului istoric și teoretician de film Thomas Elsaesser, care permite o incursiune atât în trecutul familiei sale din Frankfurt, precum și în procesul formării lui ca intelectual. Vineri și sâmbătă programul începe de dimineață cu prezentările keynote susținute de Thomas Elsaesser și Martine Beugnet, continuă cu cinci sesiuni paralele în timpul zilei și se încheie seara cu prezentările plenare susținute de Lars Elleström, respectiv Joachim Paech și Lucia Nagib.

Programul detaliat al conferinței este disponibil pe pagina web a Departamentului de Media: http://film.sapientia.ro/ro/conferinte/intermediality-now-remapping-in-betweenness.

Loc de desfășurare: Calea Turzii, nr. 4.

Cei interesați se pot înregistra la fața locului pentru participare începând cu data de 18 octombrie a.c., ora 17, pe tot parcursul conferinței.

Calendar de evenimente

ianuarie 2021

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031