Teendők - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Teendők

Új szabályozások érvényesek az EU-tagállamok polgárai számára a romániai egyetemi képzésre való felvételi beiratkozásokkal kapcsolatosan. Az EU állampolgárok érettségi/egyetemi oklevelének elismerését a pályázó az egyetem közvetítésével kérvényezi a Román Tanügyminisztérium illetékes osztályától (CNRED), a felvételi beiratkozási időszak lejárta előtt legkevesebb 15 nappal.

A nem román oklevéllel rendelkező EU tagországok állampolgárainak, beleértve a román állampolgárokat is, az alapszakra és mesterszakra történő iratkozás során két dossziét szükséges benyújtaniuk:

I. Érettségi/egyetemi oklevél elismertetési iratcsomó: kérjük a hozzánk beiratkozni készülő, nem Romániában kiállított oklevéllel rendelkező EU-s állampolgárokat, hogy legkésőbb 2021. július 1-ig juttassák el személyesen vagy postai úton a következőkben felsorolt iratokat és elérhetőségi adatokat (telefonszám és működő e-mail-cím) tartalmazó iratcsomót a Sapientia EMTE Rektori Hivatalába.

Ezt megelőzően a dokumentumokat jól olvasható, pdf kiterjesztéssel, szkennelt formában a szekely.kingasapientia.ro címre elektronikus úton kérjük szépen ellenőrzés céljából eljuttatni.

Amennyiben az eredeti oklevél és középiskolai bizonyítvány/ oklevélmelléklet NEM angol/ francia/ olasz / spanyol nyelvű, ROMÁNIAI KÖZJEGYZŐ által ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁSSAL HITELESÍTETT hivatalos román nyelvű fordítás is elfogadható, és ebben az esetben elektronikus úton is elégséges benyújtani az iratcsomót.

Amennyiben az eredeti oklevél és középiskolai bizonyítvány/ oklevélmelléklet angol/ francia/ olasz / spanyol nyelvűnincs szükség közjegyző által hitelesített hivatalos fordítására, ebben az esetben elektronikus úton is elégséges benyújtani az iratcsomót.

II. Felvételi iratcsomó (ld. Alapképzésre/Mesterképzésre felvételizők)

Hírek
2022-01-17
2022-01-11
2022-01-12
2022-01-06
Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Kolozsvári Kar

Cím: 400193 Cluj-Napoca, Tordai út (Calea Turzii) 4. sz., Kolozs megye, Románia

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign