Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Admitere / Licență /

Relaţii internaţionale şi studii europene

Website: http://et.sapientia.ro

Domeniu general: Ştiinţe politice şi sociale

Domeniu specific: Relaţii internaţionale, studii europene

Durata studiilor: 6 semestre (3 ani)

Taxă de școlarizare: 250 EUR/an

Număr locuri (toamnă 2021): 11 fără taxă, 7 cu taxă

Taxa de înscriere: 70 RON

Calendar de admitere >>

Scopul:

Pentru ca absolvenţii să se poată angaja în variate instituţii, formarea în mai multe domenii este esenţială. Aşadar, studenţii pot dobândi cunoştinţe profunde în înfiinţarea, în funcţionarea Uniunii Europene, respectiv legislaţia şi instituţiile sale. Cealaltă parte a cursurilor de concentrează asupra funcţionării organelor statului, de la administraţia locală până la cea centrală. Totodată, concentrăm asupra problemelor minoritare şi regionale.

Discipline fundamentale:

Introducere în ştiinţele politice; Istria şi teoria relaţiilor internaţionale; Instituţii europene şi internaţionale; Drept internaţional, Drept public şi privat; Economie mondială, Sociologie generală, Istoria modernă şi contemporană a Europei; Istoria gândirii politice europene.

Se accentuează studiul limbilor străine în ore de predare suplimentare: engleză, frenceză, germană.

Posibilităţi de angajare:

Datorită formării, studenţii dobândesc cunoştinţe vaste în mai multe domenii ceea ce le asigură o angajare aproape sigură în domeniu. Deodată cu aderarea României la Uniunea Europeană, posibilităţile de formare şi de angajare la instituţiile Uniunii s-au multiplicat. Cu diploma obţinută la specializarea de Relaţii internaţionale, studii europene, se poate aplica cu succes la majoritatea acestora.

Evenimente organizate de departament:

Una dintre evenimentele cele mai importante este Ziua Uniunii Europene. Cu ocazia aceasta organizăm zilele porţilor deschise, ce include prezentarea specializării şi prelegeri despre Uniunea Europeană. În cadrul acestui eveniment, se asigură o secţie numai studenţilor dornici să-şi prezinte lucrările.

Călătorii de studii, practică:

În fiecare an se organizează o călătorie de studiu în Bruxelles ca fiecare student în parte să întâlnească instituţiile Uniunii Europene, să facă cunoştinţă cu oamenii de acolo şi să vadă capitala Europei. Practica de vară se face în tabăra EU de la Băile Tuşnad, unde studenţilor le este asigurată posibilitatea de a face schimb de experienţă cu alţi tineri în diferite domenii, nemaivorbind de distracţie.

Burse speciale:

Ferber Mikós, profesorul Facultăţii de Tehnologia Industriei de la Universitatea "Eastern Michigan" ajută Universitatea Sapientia de la începutul fondării. Din 2007 patronează specializarea de Relaţii internaţionale, studii europene. Datorită ajutorului său, Facultatea a putut lansa o bursă de 500 dolari pe an, pentru care se poate aplica pe baza mediei din anul universitar anterior.

Criterii de admitere:

  1. Interviu motivaţional (reușit/respins)
  2. Media generală a notelor de la examenul de bacalaureat - 100%

Calendar de evenimente

decembrie 2021

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031