Știri

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Știri

A apărut manualul universitar Bazele fotografiei. Curs introductiv

Factor de impact (IF) pentru Acta Universitatis Sapientiae

Tentaţia de a atinge fundul sacului: Relaţii Internaţionale şi noţiunea unui punct zero - prelegere susţinută de Gergely Romsics

Conf. univ. dr. Bakk Miklós, distins cu Premiul Gábor Áron
Dr. Bakk Miklós, politolog și cadru didactic asociat al Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca, este unul dintre laureații Premiului Gábor Áron din acest an, decernat de Consiliul Național Secuiesc.

Doi absolvenți de drept au fost admiși în Baroul Cluj
Kovács Regina și Sinkó Péter, absolvenți ai specializării Drept din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca, au fost admiși în Baroul Cluj.

Filmul lui Püsök Botond, premiat la FIPADOC și BIDF
Filmul intitulat Too close / Túl közel / Apropierea, în regia lui PÜSÖK Botond, fost student al universității noastre, a câștigat trei premii la sfârșitul săptămânii trecute: premiul special al categoriei filmelor maghiare și premiul publicului în cadrul Festivalului Internațional de Filme Documentare de la Budapesta (Budapest International Documentary Festival / BIDF), precum și premiul destinat tinerilor cineaști europeni la Festivalul Internațional de Filme Documentare FIPADOC (FIPADOC - Festival International Documentaire) de la Biarritz, Franța.

Profesori premiați în cadrul programului Domus
Cei mai remarcabili cercetători, care au beneficiat de burse Domus în ultimii 25 de ani, au fost premiați în cadrul conferinței Domus 25, care a avut loc la Budapesta în data de 28 noiembrie 2022.

Rezultatele Universității Sapientia la concursul Price Media Law Moot Court Competition
În perioada 1-3 decembrie a avut loc finala regională a competiției Price Media Law Moot Court Competition, care a reunit echipe din 10 țări din Europa Centrală și de Est, și unde echipa Departamentului de Științe Juridice din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca a obținut locul 8 în clasamentul general, și a fost distinsă cu premiul special al Librăriei Libri.

Peste 3500 de elevi de liceu au avut ocazia de a descoperi Universitatea Sapientia
După o pauză de doi ani, Universitatea Sapientia a revenit la liceeni maghiari din întreaga țară pentru a răspunde la întrebările lor privind programele de studii oferite. Pe parcursul turneului de informare, care s-a desfășurat în perioada 14-18 noiembrie 2022, echipele formate din studenți Sapientia au susținut aproape 100 de prezentări.

Din student în cetățean: un program pentru dobândirea competențelor de reprezentare a intereselor
Consiliul Național al Tineretului din Ungaria (Nemzeti Ifjúsági Tanács / NIT) și partenerii săi lansează un program de formare de doi ani cu sprijinul UE. Proiectul, finanțat prin programul Erasmus+, va oferi cursuri de formare pentru profesori și funcționari publici, și va înființa, de asemenea, un centru de cunoștințe și un portal de informare.

Student premiat la festivalul de film Pannonfíling
În data de 12 noiembrie a avut loc cea de-a 18-a ediție a festivalului de film Pannonfíling.

Premiera mondială a noului film semnat de Lakatos Róbert va avea loc la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

Uncanny Intermediality - Conferință internațională de științe cinematografice
Sesiunea de discuții de două zile, organizată în cadrul proiectului de cercetare Affective Intermediality. Cinema between Media, Sensation and Reality , a întrunit participanți din 15 țări (Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, India, Africa de Sud, Norvegia, Germania, Portugalia, Spania, Rusia, Polonia, Italia, Ungaria, România și Turcia), prezenți în persoană sau virtual.

Marele premiu Filmgalopp a fost câștigat de studenții noștri
În data de 8 octombrie juriul programului de competiție al Festivalului de Film Maghiar din Transilvania Filmtettfeszt a acordat împărțit marele premiu a evenimentului, iar premiul publicului și două premii speciale au fost de asemenea câștigate de absolvenți ai Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca.

A apărut noua carte a lect. univ. dr. Zsigmond Andrea
Lectorul Departamentului de Știința Mediului din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca și-a publicat noua lucrare sub titlul Adatfeldolgozás alapjai R-rel. Alkalmazások a környezettudományban (Fundamentele prelucrării datelor cu R. Aplicații în știința mediului).

Profesionalism în managementul și administrarea proiectelor de cercetare

Filmul lui Nagy Márton, premiat la cea de-a 30-a ediție a festivalului Alter-Native
La cea de-a 30-a ediție a Festivalului de Film Alter-Native, NAGY Márton a câștigat Premiul Schnedarek Ervin pentru cel mai bun film regional și stiloul oferit de comisionerul educational al Ungariei AÁRY-TAMÁS Lajos pentru filmul său intitulat Cum s-a aprins iubita mea la a treia întâlnire, realizat în coproducție româno-maghiară.

Patru filme Sapientia în competiția regională a festivalului Alter-Native
Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native este cel mai vechi și cel mai mare festival independent de scurtmetraje din România.

Conf. univ. dr. Bakk Miklós a fost onorat cu titlul Crucea de Cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei
Conf. univ. dr. BAKK Miklós, cadru didactic asociat al Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene din Cluj-Napoca, a fost onorat cu titlul Crucea de Cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei în data de 20 august 2022.

Delegația Universității Metropolitan din Budapesta în vizită la Universitatea Sapientia
În data de 14 iulie, conducerea Universității Metropolitan din Budapesta a vizitat Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca.

Așa s-a desfășurat cea de-a 5-a ediție a First Cut

Studentă a Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca, premiată la Filmul de Piatră
Filmul de licență regizată de ORBÁN Orsolya, intitulat Blonda și bruneta, și scurtmetrajul lui NAGY Márton, Cum s-a aprins iubita mea la a treia întâlnire, au fost proiectate în cadrul festivalului Filmul de Piatră, organizat la Piatra Neamț în perioada 7-10 iulie.

Un masterand a câștigat marele premiu la un festival de film internațional
Filmul a fost ales ca fiind cel mai bun dintre cele 50 de scurtmetraje proiectate și 7 scurtmetraje înscrise în competiție.

Studenți ai Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca au fost premiați la un concurs internațional de protocol
După doi ani de întrerupere, Concursul Internațional de Comunicare, Cultură Comportamentală și Protocol destinat studenților a avut loc din nou în data de 10 iunie 2022.

Rectorul Universității noastre a fost decorat cu titlul Crucea de Ofițer a Ordinului de Merit al Ungariei
Douăsprezece personalități publice din Transilvania au primit distincții de stat din partea președintelui Ungariei, ÁDER János, la propunerea premierului ORBÁN Viktor, cu ocazia Zilei Naționale a Maghiarilor de Pretutindeni, 15 martie.

Apel pentru aplicații - Programul Sándor Csoma Kőrösi și Programul Sándor Petőfi
În acest an, Secretariatul de Stat pentru Politică Națională a anunțat din nou apelurile pentru Programul Csoma Sándor Kőrösi și Programul Sándor Petőfi, care au ca scop sprijinirea și consolidarea comunităților maghiare din străinătate cu ajutorul bursierilor.

Medalie de bronz pentru elevii mentorați
În urma colaborării dintre Universitatea Sapientia și Liceul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, GOMBÁR Aletta și SZÉKELY-VARGA Szilárd, elevi în clasa a XI-a, respectiv a XII-a, s-au întors cu o medalie de bronz de la cea de-a 28-a ediție a competiției "International Conference of Young Scientists", care a avut loc la Belgrad în luna aprilie. Cei doi au fost premiați la categoria Enviromental Science pentru lucrarea intitulată Examination of the toxic effects of organic micropollutants on germplasm.

Universitatea Sapientia a obținut cel mai înalt calificativ profesional
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a publicat rezultatele ultimei evaluări instituționale externe a Universității Sapientia, care se realizează o dată la 5 ani.

A încetat din viață fosta studentă și cadrul didactic asociat Molnár Beáta
Universitatea Sapientia își exprimă regretul profund pentru pierderea lui Molnár Beáta, fostă studentă și cadru didactic asociat remarcabil al universității noastre. Transmitem sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor îndoliați.

CCȘS 2022 – Conferințele Cercurilor Științifice Studențești la Sapientia
Promovarea talentelor și activitatea academică reprezintă o parte importantă a procesului de învățare. Conferințele Cercurilor Științifice Studențești reprezintă un forum în cadrul căruia studenții și profesorii pot afla și discuta rezultatele activităților științifice ale acestora.

Succes la un concurs al studenților de la Drept
Studenții de la Drept din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca s-au clasat pe locurile II și IV în finala concursului intitulat Pályázd be magad az EU-ba! (Intră și tu în UE!), organizat în parteneriat cu europarlamentarul VINCZE Loránt

Practică de teren în partea de nord a Munților Trascău
Pornind de la Lunca Arieșului traversând la poalele Masivului Bedeleu am ajuns la cascada Sipote.

Au început filmările scurtmetrajelor pentru examenul de licență
Absolvenții specializării Cinematografie, fotografie, media din cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca au început filmările scurtmetrajelor pentru examenul de licență.

Studenții noștri s-au clasat pe locul 2 la o competiție internațională
Membrii echipei Bridge MCA au fost ILYÉS Kinga (Drept, anul IV), ZEILER Hilda Izabella (Cinematografie, fotografie, media, anul II) și KNOBLOCH-ESZTEGÁR Péter (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, anul III).

Recunoaștere internațională pentru Keresztes Péter, fost student al Universității Sapientia
Reportajul lui Keresztes Péter, intitulat Pe timp de război nu poți să spui "La revedere!" a fost distins cu unul dintre premiile speciale ale festivalului internațional de televiziune Prix CIRCOM 2022.

Studenți în excursie de studiu la București
După pauza forțată cauzată de pandemie, în perioada 13-15 aprilie 2022, Departamentul de relații internaționale și studii europene a organizat din nou o excursie de studiu pentru studenții săi de la programele de licență și masterat.

Similitudini și diferențe în evoluția dreptului din Europa Centrală și de Est – volum de studii al studenților de la specializarea Drept
În luna martie a fost publicată la Editura Forum Iuris volumul colectiv de studii al studenților de la specializarea Drept de la Universitatea Sapientia, respectiv Universitatea din Miskolc (Ungaria), cu o tematică dedicată similitudinilor și diferențelor în evoluția dreptului din Europa Centrală și de Est.

A fost publicat cartea lui Zsolt Kokoly în domeniul dreptului media
Titlul este Jurisdicția asupra furnizorilor media în reglementarea Uniunii Europene. Evoluția criteriilor de determinare a jurisdicției de la Directiva televiziunii fără frontiere (1989) până la Directiva serviciilor mass-media audiovizuale revizuită (2018)

Deschiderea online expoziției Obscura

Facultatea de Științe și Arte din Cluj-Napoca a prezentat trei proiecte internaționale ERASMUS+
Cadre didactice ale Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene participă la proiectul foRMAtion destinat managementului cercetării, la proiectul EUSecure privind securitatea și sustenabilitatea în UE, și la proiectul Listen despre utilizarea limbilor minoritare.

Concursul Internațional de Fotografie Sapixel În natură - ediție specială

Obscura – Cameră obscură
Pe 21 ianurie, de la ora 18, am deschis expoziție noastră de fotografie, pe platformă online.

A avut loc spectacolul examen al studenților de la Artele spectacolului
Studenții programului de studiu Artele spectacolului (Coregrafie) au susținut un spectacol de dans compus din piese ale colocviului practic de la finalul primului semestru.

Ne vedem la EDUCATIO!
După ediția online din 2021, anul acesta ne vom întâlni în persoană la cea de-a 22-a ediție a Expoziției Internaționale Educatio, organizată între 13 și 15 ianuarie 2022 la Budapesta. Puteți vizita standul Universității Sapientia sub numărul KT17 din Sala ”A” a Centrului Expozițional Hungexpo.

Se vor expune cele mai bune 50 de fotografii ale Concursului Internațional de Fotografii Sapixel.

Am primit un premiu special la ediția din 2021 a festivalului CineMAiubit
Festivalul CineMAiubit organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale și-a anunțat câștigătorii.

Certificat de recunoaștere acordat Departamentului de Media al facultății noastre
Realizările departamentului în domeniul educației artistice au fost recompensate.

Decernarea Premiilor Bocskai
Decernarea Premiilor Bocskai 17 Decembrie 2021 Universitatea Sapientia și-a încheiat anul jubiliar cu o ședință festivă a Senatului, care a avut loc pe 17 decembrie 2021 în sala festivă a Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca. În cadrul acesteia au fost acordate două Premii Bocskai, onorându-i pe dr. Trócsányi László, europarlamentar și fost ministru al justiției în Ungaria, și pe profesorul universitar dr. Dávid László, președinte al Senatului și fost rector al Universității Sapientia.

Bursa „István Pálfi” 2021
Fundația pentru Dezvoltare Regională István Pálfi anunță un concurs de burse în domeniul dezvoltării spațiale, în special al dezvoltării transfrontaliere și al GECT-urilor, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului și în colaborare cu Universitatea Edutus.

Studenții de la Sapientia au câștigat concursul MCC Smart City Challenge 2021
Membrii echipei denumite Innovative Future erau Ilyés Kinga (Drept, anul IV), Oláh Erik (RISE, anul III), Siklodi Lilla (ȘM, anul II).

Filmul nostru de examen de licență la festivalul Kinoproba din Rusia
La festivalui din Jekatyerinburg a fost prezentat filmul intitulat A piros kabát (Haina roșie) realizat de Makkai Zsófia.

Filmele noastre au fost premiate la Pannonfíling
În data de 6 noiembrie a avut loc a 17-a ediție a Întâlnirii de Filme Pannonfíling din Veszprém.

A sosit o donație de cărți de specialitate film-fotografie în Biblioteca Tonk Sándor

Studenții noștrii au fost la Festivalul de Artă și Film Alexandre Trauner

Proiectul de seriale a fostei noastre studente, Besenyei Katalin, a câștigat la Hypewriter din acest an
A câștigat premiul principal de 10 mii de euro la Hypewrite cu filmul intitulat Angyaltrombiták (Trompete de înger), care prelucrează tema victimelor traficului de persoane, și posibilitatea efectuării unui pilot din această lucrare.

Artă/fotografie contemporană în colecțiile private din Ungaria I-II.
În data de 19 și 20 octombrie, dr. Ébli Gábor, profesorul Universității de Artă Moholy-Nagy va prezenta o prelegere la facultatea noastră.

Un nou festival de filme, noi premiați de la Sapientia
La ediția a 21-a a festivalului Filmtettfeszt, doi foști studenți ai facultății noastre, Medve Ferenc și László Barna au fost premiați.

Lucrările foștilor noștri studenți au fost premiate la Festivalul de Film Alter-Native – ediția a 29-a
Buzási Gyopár a primit premiul special al juriului, iar editorul filmului care a primit premiul principal a fost Dunai László.

Studenții noștrii din anul doi au realizat un film la a 310-a aniversare a Tratatului de la Satu Mare

Toamnă la Voroneţ: două filme de examen de licență la festivalul din Gura Humorului

Două filme ale Universității Sapientia în programul de concurs al Festivalului de Film de scurt-metraj Alter-Native – ediția a 29-a

Filmele foștilor noștrii studenți Visky Ábel și László Barna au fost premiate la Festivalul de Film Ars Sacra – ediția a VI-a

Filmul studentei noastre la festivalul Filmul de Piatra
Filmul de examen de licență al lui Polacsek Zsófi intitulat A madarak nem tévednek el (Păsările nu se pierd) va fi difuzat în afara concursului.

Filmul de examen de licență a fostei noastre studente, Farkas Boglárka, la festivalul Film 4 Fun
25 filme de scurt-metraj vor concura în acest an, în programul de concurs al ediției 13 a festivalului.

Premiul principal al concursului local TIFF este acordat pentru a 11-a oară pentru un student al Universității Sapientia
Filmul de examen de licență a lui Farkas Ágnes Anna intitulat Játsszuk tovább (Să ne jucăm în continuare) a câștigat premiul principal al Festivalului Internațional de Film Transilvania.

First Cut IV – studenții Specializării Media din anul final își prezintă lucrările
În data de 9 și 10 iulie, cei interesați sunt așteptați cu expoziții de fotografie, instalații și difuzarea de filme de examen de licență, în ambele zile de la ora 16.

Felicitări fostei noastre studente Kacsó-Doboly Izabella-Mária pentru numirea în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Viața se reîntoarce în clădirea noastră – începem noul an universitar cu prezență fizică
La propunerea Consiliului de Conducere, în ședința din data de 25 iunie 2021, Senatul Universității Sapientia a decis că în anul universitar 2021/2022 educația să se desfășoare cu prezență fizică.

Variety a prezentat un interviu cu Lakatos Róbert legat de noul lui film
Profesorul Specializării Media povestește în detaliu despre alegerea de temă în filmul său documentar intitulat Ki kutyája vagyok én? (A cui câine sunt eu?), o coproducție româno-maghiară.

Filmul lui Felméri Cecília intitulat Spirál (Spirală) a câștigat un premiu în Peru
În perioada 26 mai și 18 iunie a fost organizată ediția a 18-a a festivalului de film Al Este la care filmul profesoarei noastre a câștigat premiul pentru cel mai bun film.

Trei regizori de la Sapientia printre cei nominalizați la Premiile Cinematografiei Maghiare
Pentru acest premiu au fost nominalizați trei foști studenți ai Specializării Media: Felméri Cecília pentru cel mai bun prim film și cel mai bun regizor, Visky Ábel în categoria film documentar, Buzási Gyopár în categoria film de animație.

Printre premiații Concursului Directori de Imagine Kovács László – Zsigmond Vilmos din acest an au fost și studenți din cadrul facultății noastre
Bántó Csaba a primit premiul pentru directorul de imagine a celui mai bun film mic intitulat Mei - Káprázat.

Pregătirea pentru admitere a Facultății Media va fi organizată online și în acest an
În data de 7-8 mai 2021 (vineri-sămbătă) se va ține curs de pregătire pentru Specializarea Cinematografie, fotografie, media. Participarea necesită înregistrarea!

Proiectul lui Püsök Botond a fost selectat în dok.incubator din acest an
Fostul nostru student își poate finaliza lucrările filmului documentar Too Close cu un important sprijin profesional.

A apărut numărul 19 al revistei de știința filmului a Specializării media în limba engleză
Studiile publicate au fost redactate în baza conferinței cu tema „Picturesque” din 2019.

A fost deschisă expoziția profesoarei noastre Mira Marincaș în Satu Mare
Expoziția intitulată Fragmentarium a profesoarei noastre de fotografie poate fi vizionată începând cu data de doi aprilie în Muzeul de Artă din Satu Mare.

Au început înscrierile la Conferința Științifică Studențească a Facultății – ediția a XI-a
Evenimentul științific va avea loc în perioada 20-21 mai în spațiul online. Termenul de înscriere este 28 aprilie ora 23:59.

Foști studenți ai universității noastre au participat la lucrările unui film de concurs de la Berlinale
Filmul lung al lui Nagy Dénes intitulat Természetes fény (Lumină naturală) este unul dintre cele două creații maghiare care au primit loc în programul de concurs al festivalului din acest an.

Începem un serial de proiecții de istoria filmelor maghiare
Prima difuzare a serialului realizat cu sprijinul Instituției Naționale de Film, Arhivei Naționale de Film și a Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca va avea loc în data de 29 ianuarie 2021.

Profesoara noastră, Felméri Cecília, a primit Premiul pentru Cultura Contemporană Maghiară din Ardeal

Au fost publicate două noi numere ale revistei Departamentului de Drept
Vă recomandăm al treilea și al patrulea număr al revistei Legea Transilvaniei.

Universitatea Sapientia va fi prezentă la Expoziția Internațională Educatio ediția 21
În perioada 21-23 ianuarie 2021 îi așteptăm pe cei interesați la expoziția Educatio, în acest an aveți posibilitatea să ne întrebați online despre specializările noastre.

Concurs pentru selectarea decanilor
Documentaţia de concurs va fi depusă la Decanatul facultăţii până la data de 15 ianuarie 2021.

Prof. univ. dr. Tonk Márton a fost ales în funcţia de rector al Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca
În data de 9 decembrie 2020 d-l prof. dr. Tonk Márton a fost ales de comunitatea academică în funcţia de rector al Universităţii...

Hotărâri pentru scenariul roșu în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie

Primul film mare al lui Felméri Cecílila a câștigat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film din Varșovia

La Festivalul Internațional de Film din Varșovia a fost prezentată primul film mare al lui Felméri Cecília
În data de 12 octombrie, luni a avut loc premiera mondială a filmului intitulat Spirál (Spirală) realizat de profesoara Specializării Media din cadrul facultății.

Ediția a X-a a Conferinței Științifice Studențești a Facultății se va organiza online
Așa cum am promis înainte de forul studențesc din vară, vom organiza Conferința Științifică Studențească a Facultății în perioada 4-6 noiembrie 2020, în mediul online.

Apel de concurs pentru mobilități studențești Erasmus+ pentru studii, anul universitar 2020/21, semestrul II
Universitatea Sapientia organizează concurs pentru granturi studențești Erasmus+ pentru studii în anul universitar 2020/2021, semestrul II.

Două creații au fost premiate la Filmgalopp din 2020 – amândouă sunt de la Sapientia

Informații și decizii privind COVID-19
Informații și decizii

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STA pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) în țările programului în anul...

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru formare (STT) în țările programului în anul...

Relaţii cu publicul online la Facultatea de Științe și Arte și Rectoratul Universităţii Sapientia
În efortul de a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19 luând în considerare starea de urgenţă decretată, începând cu 17...

Când zidurile cad
În seara zilei de 9 noiembrie 1989 cădea Zidul Berlinului, simbol sinistru al nedreptății și diviziunii est-vest. De atunci au trecut exact 30 de ani, astfel în seara zilei de 9 noiembrie 2019, profesorul și jurnalistul dr. Cristian Ivaneș vă invită la o proiecție de fotografii comentate live, o istorie a Zidului Berlinului în imagini.

Ziua Filmului Maghiar la Universitatea Sapientia
Trei pelicule vor fi proiectate la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment inițiat de către Fondul Național al...

Ediția a XV-a a Conferinței de Știința Mediului în Bazinul Carpatic
A XV-a ediție a Conferniței de Știința Mediului în Bazinul Carpatic va avea loc în perioada 3-6 aprilie 2019, și va fi organizată de...

Conferință internațională de studii media și de film la Universitatea Sapientia
Departamentului de Media din cadrul Universității Sapientia organizează pentru a 18-a oară conferință de studii de film între 18-20 octombrie.

Practică de teren în Grecia, 2018
În perioada 25 mai - 3 iunie mulţi dintre studenţii Departamentului de Știița Mediului au participat la practica de teren organizată în Grecia cu scopul de a studia condițiile de mediu specifice regiunii mediteraneene, plantele şi animalele din regiunea mediteraneană, precum şi unele caracteristici fizici și chimici ale apei Mării Egee.

Aproape de o sută de elevi la concursul bilingv Cluj-Napoca100
Sala festivă a Facultății de Științe și Arte a Universității Sapientia a fost plină de concurenți, profesori coordonatori, susținători și spectatori în data de 14 iunie 2018, când s-a desfășurat concursul de cultură generală Cluj-Napoca100.

Sapientia.ro

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca

Adresa: 400193 Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4, Judeţul Cluj, Romania

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign