Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
3 Iunie 2020

Apel de concurs pentru granturi Erasmus+:
acțiuni de mobilitate a personalului pentru formare (STT) în țările programului în anul universitar 2020/2021 (KA103)

I. Scopul concursului: sprijinirea acțiunilor de mobilități pentru formare a personalului nedidactic și didactic al Universității Sapientia într-o instituție dintr-o țară participantă la program în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Acțiunile de mobilitate pentru formare sprijinite pot avea următoarele forme: participare la evenimente de formare profesională în cadrul instituției gazdă (cu excepția conferințelor), vizită de lucru cu scop de formare profesională, formare profesională prin observare directă a procesului de lucru etc. În cazul cadrelor didactice Universitatea Sapientia sprijină cu prioritate acțiunile de mobilitate pentru predare, care pot avea în componență sesiuni de formare a competențelor pedagogice și de proiectare a programelor de învățământ.
Instituțiile gazdă pot fi:
– instituții de învățământ superior din țările participante la program cu care avem acorduri interinstituționale în momentul începerii mobilității (lista actuală în Anexa I), sau alte instituții în domeniul educației;
– instituții, organizații publice sau private dintr-o țară participantă la program, organizații non-profit, instituții de cercetare, biblioteci etc.
Mobilitățile pentru formare contribuie la dezvoltarea personală și profesională a participantului, la acumularea de noi cunoștințe profesionale, oferă posibilități de formare profesională și schimb de bune practici, posibilități de pregătire a mobilităților studențești pentru plasament, ajută la dezvoltarea relațiilor dintre instituții și a relațiilor cu sfera economică.

II. Grantul: Participanții la mobilități Erasmus+ pentru formare vor primi un grant ca o contribuție la costurile de transport și de ședere pe durata perioadei petrecute în străinătate. Contribuția la costurile de ședere variază în funcție de țara gazdă:
– Danemarca, Irlanda: 180 EUR/zi;
– Cipru, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Spania: 160 EUR/zi;
– Bulgaria, Croația, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ungaria: 140 EUR/zi.
Contribuția la costurile de transport sprijină călătoria dus-întors și este o sumă fixă care depinde de distanța unei călătorii dus între instituția de origine și instituția gazdă, calculat cu calculatorul de distanțe al Comisiei Europene, după cum urmează: între 100 și 499 km 180 EUR/participant, între 500 și 1999 km 275 EUR/participant, între 2000 și 2999 km 360 EUR/participant.
Există posibilitatea ca grantul să nu acopere toate cheltuielile mobilității, este permisă co-finanțarea din orice sursă non-UE, participantul va trebui să dea o declarație conform căreia în timpul mobilității nu va beneficia de alte surse de finanțare acordate din fonduri ale Uniunii Europene pentru acoperirea cheltuielilor.

III. Perioada de realizare a acțiunilor de mobilitate: În cadrul prezentului concurs se poate candida pentru mobilități de formare care se vor realiza în perioada 14 septembrie 2020 și 15 octombrie 2021.
Condiția mobilității pentru formare este prezența personală la instituția gazdă. Dacă în contextul pandemiei Comisia Europeană va modifica acest criteriu, vom publica anunțul.
Mobilitățile se vor desfășura conform regulamentelor valabile în momentul încheierii contractului pentru finanțare.

IV. Condiții de participare
1. Au dreptul să candideze:
– personalul administrativ și personalul didactic auxiliar al Universității Sapientia cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, sau contract de muncă cu normă întreagă pe perioadă determinată, cu cetățenie română, sau cetățenie străină cu permis de ședere valabil; în cazuri excepționale conducătorii unităților pot decide acceptarea candidaturii personalului de întreţinere şi operaţional;
– cadrele didactice titulare care au sarcini administrative sau poziții de conducere și care vor să participe la mobilități de formare profesională legat de munca administrativă (într-un anumit an universitar un cadru didactic poate participa la mobilitate pentru formare numai dacă nu participă la mobilitate pentru predare).
Contract de finanțare se va încheia exclusiv cu angajați care vor avea contact de muncă activ la momentul respectiv.
2. Candidatul trebuie să aibă cunoștințe de limbi străine adecvate.
3. Proiectul de lucru al candidaturii trebuie să fie compatibil cu scopul mobilității și domeniul de lucru al candidatului. Scopul mobilității poate să fie exclusiv acțiune de formare profesională în instituția gazdă, în strânsă legătură cu domeniul de lucru al participantului. Acțiunile de cercetare și de participare la conferințe nu sunt eligibile.
4. Durata mobilităților pentru formare este de minim 2 zile lucrătoare consecutive, în privința duratei maxime pentru care se candidează trebuie avut în vedere duratele cuprinse în acordurile interinstituționale. Grant se poate da numai pentru zilele care se consideră zile lucrătoare în țara gazdă. Zilele alocate transportului nu sunt considerate zile de mobilitate.
5. În cadrul prezentului apel de concurs nu se pot depune candidaturi pentru mobilități de formare a personalului care se vor desfășura în România sau în țara în care candidatul își are reședința.

V. Documente necesare
În contextul pandemiei COVID-19 dosarele de candidatură se vor trimite electronic la adresa de e-mail a coordonatorului Erasmus+ din facultatea de care aparține candidatul (colegii din cadrul Rectoratului își vor trimite candidatura coordonatorului instituțional Erasmus+), cuprinzând documente lizibile, în format .pdf mărimea A4.
La subiectul e-malului vă rugăm să menționați tipul candidaturii (mobilitate E+ STT), și vă rugăm să trimiteți toate documentele aferente dosarului într-un singur e-mail.
Dosarul trebuie să cuprindă următoarele:
1. Formular de aplicație completat (Anexa II).:
- semnătura candidatului trebuie să apară pe formular, iar dacă acest lucru nu se poate executa, atunci în e-mail trebuie introdus următoarea declarație: „Declarație pe proprie răspundere / Subsemnatul/a ……. (nume, prenume conform CI), CNP ……, declar pe proprie răspundere că datele cuprinse în formularul de aplicație alăturat corespund realității. / Localitatea, data: ………… / Nume, prenume: …………”;
- în cazul colegilor de la facultăți: semnătura decanului nu trebuie să apară pe formularul de aplicație trimis, din cauza situației extraordinare acordul decanului pentru depunerea candidaturilor va fi solicitat de către coordonatorului Erasmus+ al facultății, și se vor înregistra numai candidaturile aprobate de către decan.
- în cazul colegilor din cadrul Rectoratului: semnătura superiorului direct nu trebuie să apară pe formularul de aplicație trimis, acordul pentru depunerea candidaturii trebuie solicitat prin e-mail de către candidat, și răspunsul se trimite coordonatorului Erasmus+ împreună cu dosarul de candidatură, nu se acceptă dosare fără acordul superiorului.
Rugăm pe toți candidații să semneze în original formularul de aplicație la coordonatorul Erasmus+ competent imediat ce contactul direct va fi din nou posibil (nu trebuie aduse listate). Formularul de aplicație semnat în original va fi condiția încheierii contractului de finanțare.
2. „Mobility Agreement – Staff Mobility for Training” (proiect de lucru și acord de mobilitate, Anexa III) în limba engleză. Semnăturile în această etapă nu sunt obligatorii.

Anexele prezentului apel de concurs se pot descărca de aici:
Anexa I: Lista acordurilor interinstituționale pe facultăți (mobilități STT)
Anexa II: Formular de aplicație 2020/2021 (KA103, STT)
Anexa III: Mobility Agreement – Staff Mobility for Training (STT)

Nu sunt acceptate dosare incomplete, dosare care nu corespund condițiilor de participare sau care sosesc după termenul de depunere a candidaturilor.

VI. Criterii de selecție:
Vor fi evaluate:
– proiectul de lucru;
– participare la derularea programelor Erasmus+ sau a altor programe internaționale (consiliere participanți outgoing și incoming, lucru administrativ-economic în legătură cu programul Erasmus+ etc.);
– loialitate, angajat de încredere;
– vechimea în cadrul Universității Sapientia.
Are prioritate candidatul care încă nu a beneficiat de grant Erasmus+, sau are posibilități reduse de a participa la activități de formare profesională în străinătate.

VII. Perioada de trimitere a candidaturilor: joi 04 iunie – miercuri 17 iunie 2020, ora 12:00

Dosarele se trimit la adresa de e-mail a coordonatorilor Erasmus+:
Miercurea Ciuc: Bors Hortenzia, borshortenziauni.sapientia.ro
Cluj-Napoca: Sulyok Kármen, kv.erasmuskv.sapientia.ro
Târgu Mureș: Kovács Zsuzsa, sapierasmusms.sapientia.ro.
Rectorat: Páll Zita, erasmussapientia.ro.

Cluj-Napoca, 03 iunie 2020

Relaţii cu publicul online la Facultatea de Științe și Arte și Rectoratul Universităţii Sapientia
În efortul de a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19 luând în considerare starea de urgenţă decretată, începând cu 17...

Când zidurile cad
În seara zilei de 9 noiembrie 1989 cădea Zidul Berlinului, simbol sinistru al nedreptății și diviziunii est-vest. De atunci au trecut exact 30 de ani, astfel în seara zilei de 9 noiembrie 2019, profesorul și jurnalistul dr. Cristian Ivaneș vă invită la o proiecție de fotografii comentate live, o istorie a Zidului Berlinului în imagini.

Ziua Filmului Maghiar la Universitatea Sapientia
Trei pelicule vor fi proiectate la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment inițiat de către Fondul Național al...

Ediția a XV-a a Conferinței de Știința Mediului în Bazinul Carpatic
A XV-a ediție a Conferniței de Știința Mediului în Bazinul Carpatic va avea loc în perioada 3-6 aprilie 2019, și va fi organizată de...

Conferință internațională de studii media și de film la Universitatea Sapientia
Departamentului de Media din cadrul Universității Sapientia organizează pentru a 18-a oară conferință de studii de film între 18-20 octombrie.

Practică de teren în Grecia, 2018
În perioada 25 mai - 3 iunie mulţi dintre studenţii Departamentului de Știița Mediului au participat la practica de teren organizată în Grecia cu scopul de a studia condițiile de mediu specifice regiunii mediteraneene, plantele şi animalele din regiunea mediteraneană, precum şi unele caracteristici fizici și chimici ale apei Mării Egee.

Aproape de o sută de elevi la concursul bilingv Cluj-Napoca100
Sala festivă a Facultății de Științe și Arte a Universității Sapientia a fost plină de concurenți, profesori coordonatori, susținători și spectatori în data de 14 iunie 2018, când s-a desfășurat concursul de cultură generală Cluj-Napoca100.

Concurs bilingv de cultură generală organizat la Sapientia
sociația Robert Schuman, Facultatea de Științe și Arte a Universității Sapientia din Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează concursul de cultură generală Cluj-Napoca 100. Concursul va avea loc în data de 14 iunie 2018, orele 11.

Practică internațională de teren în Parcul Național Fertő-Hanság (Ungaria)
Practica de specialitate s-a desfășurat în perioada 11–15 mai 2018, cu participarea unor Universități din Bazinul Carpatic: Universitatea Eötvös Loránd (Ungaria), Universitatea II. Rákóczi Ferenc (Ucraina), Universitatea Selye János (Slovacia) și Universitatea Sapientia (România).

Challenges, conflicts and opportunities. 100 years of state- and nationhood in Central and Eastern Europe

Cursuri de pregătire la Departamentul de Media
În data de 7 aprilie 2018 Facultatea de Științe și Arte a Universității Sapientia organizează cursuri pregătitoare în limba maghiară pentru cei interesați de Cinematografie, fotografie, media.

Anunț achiziție de echipamente laborator media
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echipamente laborator media.

Anunţ achiziţie - echiparea laboratorului de știința mediului
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echiparea laboratorului.

Anunț achiziție - echipamente și componente de IT
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echipamente și componente de IT.

Achiziţie mobilier - anunț
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru procurarea mobilierelor necesare pentru funcționare.

Practică de teren în Grecia, 2017
În perioada 26 mai - 4 iunie mulţi dintre studenţii noştri au participat la practica de teren organizată în Grecia.

Anunț achiziție - echipamente laborator media
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echipamente laborator media.

Anunț achiziție - echipamente și componente IT
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echipamente și componente de IT.

Conferința de Știința Mediului în Bazinul Carpatic
În perioada 5–8 aprilie 2017 a avut loc în Cluj-Napoca a 13-a ediție a Conferinței de Știința Mediului în Bazinul Carpatic, organizat de Departamentul Știința Mediului a Universității Sapientia din Cluj-Napoca și de Asociația Enviro Scientia.

Atmosferă de bal în Casino din Parcul Central Cluj-Napoca
Asociația Studenților Sapientia din Cluj-Napoca a organizat în data de 29. aprilie 2017 în cadrul Festivalului Sapientia a cincea oară Balul Primăverii.

Anunț achiziție - echipare laborator
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echiparea laboratorului.

Ediția a XIII-a a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic
Detalii referitoare la conferință pot fi găsite în limba engleză pe site-ul conferinței.

Practică de geomorfologie
Practica a decurs în Grădina Zmeilor în apropierea Jiboului și în vecinătatea castrului roman Porolissum de la Moigrad.

Cluj/Kolozsvár/Klausenburg – 700
Cu ocazia aniversării a 700 de ani de la ridicarea Clujului în rândul orașelor regale Facultatea de Ştiinţe şi Arte a Universităţii...

O nouă conferința organizată de Departamentul de Ştiinţe Juridice
Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați de Provocările dreptului proprietăţii intelectuale în secolul XXI. la conferința organizată de Universitatea Sapientia, Departamentul de Ştiinţe Juridice şi Asociația Forum Iuris în data de 4. noiembrie 2016.

Anunţ achiziţie
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echiparea laboratorului.

Anunţ achiziţie mobilier
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca anunţă deschiderea perioadei de ofertare pentru echiparea bibliotecii.

Cărţi noi în bibliotecă
Biblioteca “Tonk Sándor” a Facultăţii de Ştiinţe şi Arte organizează în perioada 27 noiembrie 18 decembrie o mică expoziţie din cărţile noi achiziționate în anul 2015.

Zerfällt Europa? – Aktuelle Krisenherde und ihre Bewältigung im Spannungsfeld nationaler Interessen
Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4, Universitatea Sapientia

Patterns of Integration of Old and New Minorities in a Europe of Complex Diversity
Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4, Universitatea Sapientia

Copii din gradiniță în vizită la Departamentul de ŞtiinţaMediului
Copiii din Gradiniţa Liceului Teoretic Reformat din Cluj-Napoca au vizitat Departamentul de Ştiinţa Mediului la data de 17 iunie 2015.

Practică de specialitate în zona mediterraneană – Grecia
La practica de specialitate organizată în Grecia de câtre Departamentul de Știința Mediului, în acest an au participat și studenți ai Departamentului de Horticultură din Târgu Mureș.

A XI-a Conferință de Știința Mediului din Bazinul Carpatic
În perioada 6–9 mai 2015, în Pécs (Ungaria) s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic.

Excursie de studiu la Budapesta
Între 5-9 mai 2015, noi, studenții Facultății de Știința Mediului a Universității Sapientia, am avut prilejul, ca sub îndrumarea lect.univ. dr. Szende Tonk să facem o excursie de studiu la Budapesta.

Excursie la Răchițele și Pietrele Albe
În mijlocul lunii octombrie am organizat o excursie în Munții Apuseni la Pietrele Albe, ce se întind sub vârful sterp al Masivului Vlădeasa.

XV. Film and Media Studies Conference inTransylvania
A XV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Film şi Media în Transilvania, intitulată Figurations of Intermediality in Film (Figurațiile intermedialității în film).

Pășuni cu arbori multiseculari în Transilvania
Departamentul Știința Mediului în cooperare cu Departamentul Cinematografie, Fotografie, Media și cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a realizat un film despre valoarea excepţională a păşunilor cu arbori din Transilvania.

Practică de teren în Munții Hășmaș, 2014
În perioada 13–16 iulie 2014 studenții noștri împreună cu cei de la Universitatea din Szeged, Ungaria au participat la lucrări de teren în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Practică de teren în Grecia 2014
Anul acesta practica de teren în Grecia a fost organizată în cooperare cu Departamentul de Horticultură al Facultăţii de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste din Târgu Mureş.

Malpraxisul medical - aspecte penale, civile și medicale
16 mai 2014, vineri, ora 12,30, Universitatea Sapientia, Departamentul de Științe Juridice, Calea Turzii nr. 4, sala Aula Magna.

Transilvania 4 Africa Team s-a întors din aventura africană
Eforturile umanitare ale echipei au fost răsplătite de organizatori prin acordarea premiului special Maica Tereza.

Conferința Națională de Dreptul Sportului I
Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Universității “Sapientia” (Calea Turzii nr. 4, Cluj-Napoca), începând cu orele 14.00

Practică la rampa de gunoi de la Pata Rât
Studenții anului 3 de la Departamentul de Știința Mediului au făcut o vizită la rampa de gunoi de la Pata Rât situată în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca.

S-a terminat şi cea de-a 7-a ediţie a Ffest
Sâmbătă, 23 noiembrie a avut loc gala de premiere a festivalului internaţional de film studenţesc. Au fost recompensate cele mai bune filme proiectate pe parcursul a patru zile, respectiv lucările din cadrul workshopului de fotografie.

Excursie şi tură de iniţiere la Sănduleşti
În perioada 8-10 noiembrie s-a organizat o nouă excursie în cadrul Departamentului Știinţa Mediului.

Acordarea primului ajutor – prezentare teoretică și practică
În 15 noiembrie studenții și profesorii Departamentului Știința Mediului au avut ocazia de a participa la o prezentare teoretică și practică.

Şapte ardeleni vor merge într-un raliu caritabil în Africa
Membrii echipei Transilvania 4 Africa vor pleca în ianuarie 2014 într-o misiune umanitară aparte, ce îmbină aventura şi spiritul de competiţie cu filantropia şi solidaritatea internaţională.

100 de filme proiectate în weekend
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc ia startul în 20 noiembrie.

Ziua Universităţii 2013
Ziua Universităţii a fost celebrată cu inaugurarea noii clădiri a Facultăţii de Ştiinţe şi Arte, de pe Calea Turzii.

Donație de cărți de la domnul Guha Péter
Vicepreședintele Societății Helvetia-Hungaria din Elveția a predat donaţia în data de 30 iulie.

Ediţia a IX-a a Conferinţei „Ştiinţa Mediului din Bazinul Carpatic”
Anul acesta a IX-a Conferinţă „Ştiinţa Mediului din Bazinul Carpatic” organizată de Universitatea din Miskolc (Ungaria) în cooperare cu Universitatea Sapientia a avut loc în perioada 13–15 iunie la Miskolc.

Despre excursi din Grecia
S-a sfârşit practica studenţilor de la specializarea Ştiinţa Mediului.

S-a început organizarea celei de-a VII-a ediţii a Ffest
Festivalul Internaţional al Filmului Studenţesc va avea loc între 20-24 iunie 2013 în Cluj-Napoca.

Lansarea proiectului “Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului - o comoară neglijată”
Asociaţia Transilvania Verde a lansat proiectul “Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului - o comoară neglijată”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Excursie de studiu la Brad
În dimineața zilei 16 aprilie, studenții de la anul II al specializării de Știința Mediului au vizitat localitatea Brad din județul Hunedoara în cadrul unei excursii de studiu, coordinată de către lect. univ. al facultății, dr. Tonk Szende.

Încep consilierile individuale de carieră
Biroul de Carieră oferă consiliere gratuită studenţilor noştri.

Ştiinţa s-a mutat la Satu-Mare
Doi profesori de la specializarea de Știința Mediului au ţinut o prezentare în Liceul Reformat.

Workshop de dicţie
Workshopul din cadrul Biroului de Cariere va avea loc vineri şi sâmbătă, 12 şi 13 aprilie 2013 de la ora 15.

Prezentări în licee
Specializarea Relaţii internaţionale şi studii europene prezintă diferite teme în licee la cererea profesorilor de specialitate.

Prezentare ştiinţifică în Colegiul Naţional Andrei Mureşanu din Dej
În data de 26 februarie trei profesori ai Departamentului de Ştiinţa Mediului au susţinut prelegeri cu scopul popularizării ştiinţei pentru elevii claselor IX-XII.

Cursuri de pregătire
Pentru specializarea Cinematografie, fotografie, media, cursurile pregătitoare vor avea loc în 14 aprilie 2013.

Concurs internaţional de fotografie
Concursul de fotografie se organizează pentru a doua oară. Tematica ediţiei din 2013 este: Zgomot, respectiv Sentimente.

Concurs public pentru selectarea decanilor 2013
În cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia va avea loc concursul public pentru ocuparea postului de decan.

Organizare concurs pentru ocuparea postului de profesor engleza (plata cu ora)
Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia organizează concurs public pentru ocuparea postului de profesor de engleză, plata cu ora, pentru o perioadă determinată (2 ani).

Excursie de studii în străinătate
Excursia a fost organizată pe traseul Pécs–Bátaapáti–Paks, între 11-13 decembrie 2012.

Excursie în Mţii Apuseni
În mijlocul lui noiembrie studenţii de la Ştiinţa Mediului, acompaniaţi de profesori, au participat la o excursie de studii.

Al şaselea Festival Internaţional de Film Studentesc "FFeST"
La aceasta ediţie vor participa peste 80 de filme provenind din 7 ţări.

"Seara Academică" cu Kovács Zoltán Csongor
Discuţia a avut loc joi, 15 septembrie 2012, de la ora 19 în sala Óváry în clădirea principală a facultăţii.

Probleme politice actuale din Statele Unite ale Americii
Juristul american Jeffrey C. Rubenstein va ţine o prelegere în limba engleză despre situaţia actuală a politicii interne şi externe ale Statelor Unite.

Excursie la Sănduleşti
Între 16–18 octombrie a avut loc cea de-a doua excursie tematică de la Sănduleşti, organizată de geologul Tóth Attila.

Lista celor cu drept de vot pentru alegerile rectorului universităţii
Alegerea rectorului Universităţii Sapientia

Conferinţă internaţională la sfârşitul săptămânii
Titlul conferinţei din week-endul acesta este Reprezantarea minorităţilor şi drepturi lingvistice minoritare.

Toamna: un nou Ffest
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Film Studenţesc (Ffest) va avea loc în luna noiembrie.

Visky Ábel, premiant la TIFF
Fostul student a fost câştigătorul Competiţiei Locale la cea de-a 11-a ediţiei a Festivalului Internaţional de Film din Transilvania.

Festivitatea de închiderea anului 2012
Serbarea de închidere a anului a avut loc în data de 9 iunie 2012 de la ora 10,30 în Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu.

Conferinţa Filmul senzaţiilor
La conferinţa din Cluj au sosit participanţi din 20 de ţări din întreaga lume.

"Seara Academică" cu prof. dr. Barna Mezey
Discuţia a avut loc marţi, 22 mai 2012, de la ora 16 în sala Óváry în clădirea principală a facultăţii.

Reuşite la Sesiunea de Comunicări Studenţeşti
Studenţii s-au întors cu premii în trei secţiuni ai Conferinţei.

Prezentul și viitorul dreptului privat european
Institutul de Ştiinţe Juridice a organizat între 10-11 mai 2012 cea de-a doua ediţie a conferinţei internaţionale de drept european.

S-au terminat Zilele Porţilor Deschise
Aproape 200 persoane au participat la evenimentele organizate între 3-5 mai 2012.

Criterii de admitere schimbate
S-au modificat criteriile de admitere în conformitate cu prevederile ordinului nr. 3313/23.02.2012 al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Seara Academică cu dr. Dorottya Andrási
Discuţia a avut loc miercuri, 4 miercuri 2012, în sala Óváry în clădirea principală a facultăţii de la ora 18.

Assentio mentium. Prezentarea volumului
Evenimentul va avea loc la 29 martie 2012, joi, ora 17,00, la Universitatea Sapientia, Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4, sala Óváry.

Alegerile din Slovacia
Cea de-a cincea întâlnire a Clubului Sapientia-Jakabffy a avut loc miercuri, 21 martie 2012 de la ora 18 în sala Óváry.

"Seara Academică" cu dr. Éva Kriszt
Discuţia a avut loc joi, 8 martie 2012, în sala Óváry în clădirea principală a facultăţii, de la ora 18,30.

Diasporă şi asimilare
Discuţia cu titlul "Diasporă şi asimilare. Dezbaterea unui model" va avea loc marţi, 6 martie 2012 de la ora 18.

S-a încheiat procesul de acreditare
Camera Deputaţilor a votat acreditarea Universităţii Sapientia.

Efectele și consecințele crizei economice II
Cea de-a patra întâlnire a Clubului Sapientia-Jakabffy a avut loc marți, 21 februarie 2012 la ora 15 în sala Óváry.

Efectele și consecințele crizei economice
Cea de-a treia întâlnire a Clubului Sapientia-Jakabffy a avutloc marți, 21 februarie 2012 la ora 15 în sala Óváry.

"Seara Academică" cu dr. Iván Gyulai
Discuţia va avea loc marţi, 28 februarie 2012, în sala Óváry în clădirea principală a facultăţii de la ora 18.

Încoronarea domnitorului
Încoronarea a avut loc vineri, 17 februarie 2012 de la ora 13 în clădirea Universităţii.

Admitere 2012 - Date
Datele importante ale admiterii 2012 sunt următoarele:

Campania de promovare a Universităţii
Turneul informativ al Universităţii - devenit deja o tradiţie - va avea loc între 13-17 şi 20-24 februarie 2012.

Oportunităţi şi provocări pentru Universitatea Babeş-Bolyai
Clubul Jakabffy-Sapientia şi-a organizat ce de-a doua întâlnire.

Locuri în cămin
În căminul de pe strada Suceava se pot ocupa 4 locuri:

Prezentarea revistei Többlet
Prezentarea numerelor din anul 2011

Burse semestrul I, anul 2011/2012
Lista bursierilor se poate descărca aici

Modificarea legii electorale şi comasarea alegerilor
Evenimentul a avut loc în data de 13 decembrie 2011 de la ora 18 în clădirea principală a Universităţii.

Admitere toamnă 2011
Data înscrierilor la admitere din toamnă pentru anul şcolar 2011/2012 este următoarea >>

Trecerea de la vechiul Cod Civil la cel nou
Prima prezentare a Institului de Drept din noul an universitar va avea loc miercuri, 5 octombrie 2011 de la ora 6 in clădirea principală a Universităţii.

Sapientia.ro

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca

Adresa: 400193 Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4, Judeţul Cluj, Romania

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign