S-au sfârşit Zilele Porţilor Deschise - Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
S-au sfârşit Zilele Porţilor Deschise
S-au sfârşit Zilele Porţilor Deschise
S-au sfârşit Zilele Porţilor Deschise
13 Mai 2010

Facultatea de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, a organizat Zilele Porţilor Deschise între 3-8 mai 2010. În general se poate spune că organizatorii s-au străduit ca programele să fie cât mai interactive şi variate, astfel activităţile departamentelor nu s-au concentrat pe anumite zile de activităţi, ci s-au mai degrabă pe parcursul săptămânii.

Detalii în limba maghiară şi poze despre activităţi găsiţi aici: http://kv.sapientia.ro/hu/hirek/veget-ertek-a-kari-nyilt-napok

Știri
2022-01-17
2021-12-20
2021-12-02
2021-01-21Tag-uri

Bursa Ferber pentru anul universitar 2009/2010
Ferber Miklós, profesorul Facultăţii de Tehnologie Industrială Eastern Michigan University finanţează de la început Universitatea Sapientia, iar din 2007 şi specializarea relaţii internaţionale şi studii europene a Universităţii. De aceea şi în anul acesta se anunţă posibilitatea de a aplica la bursa de 500 dolari a unui student de la specializarea relaţii internaţionale şi studii europene.

Colaborăm cu Universitatea din Szeged
S-a semnat acordul de cooperare cu Universitatea din Szeged, Facultatea de Ştiinţele Naturii si Informatică, Catedra de Ecologie. Cooperarea a rezultat la extinderea relaţiilor ştiinţifice, şi să promoveze dezvoltarea cursurilor de licenţă, şi postuniversitare.

Vizita studenţilor la Bruxelles
Patruzeci de studenţi au pornit în zori la Bruxelles în ziua de 18 aprilie. Excursia de o săptămână a fost organizată pentru studenţii de la Universitatea Sapientia, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Scopul excursiei de studiu a fost prezentarea organelor din Uniunea Europeană.

Cea de-a şasea ediţie a Conferinţei de Ştiinţa Mediului din Bazinul Carpatic a luat sfârşit
În acest an conferinţa a avut loc în Ungaria, în localitatea Nyíregyháza între 21-24 aprilie 2010. Organizatorii evenimentului au fost Departamentul de Ştiinţe Agrare a Colegiului din Nyíregyháza, respectiv departamentul de ştiinţa mediului a Universităţii Sapientia.

Specializare acreditată cu succes
S-a decis la Bucuresti. La data de 22 aprilie 2010 specializarea Cinematografie, fotografie, media a fost acreditată.

Regizori de film internaţionali sosesc la Cluj
Creatori de film din Bazinul carpatic sosesc la Facultatea de Ştiinţe şi Arte la sfârşitul acestei săptămâni. În program sunt incluse proiectări de film, întâlniri cu regizorii şi discuţii despre situaţia filmului documentar de peste graniţe.

"Seara Academică" cu dr. Nagy Ágnes
Discuţia se va ţine luni, 26 aprilie 2010 de la ora 18 în sala Óváry (str. Matei Corvin nr. 4.)

Sunt alge pe Acropole?
Hai în ţara meteorelor! Vezi dacă te pricepi la UE, ştiinţe politice, ştiinţa mediului, film, fotografie, media. Testează-ţi cunoştinţele generale şi adună puncte în plus prin cunoştinţele despre Universitatea Sapientia. După încheierea jocului, dacă ai promovat jocul în mod corespunzător, poţi să mergi cu studenţii de la specializarea ştiinţa mediului la o excursie în Grecia!

Cântece la Sapientia
Vernisajul expoziţiei denumite "Cântece" va avea loc în data de 18 martie 2010 de la ora 17 în clădirea principală a Universităţii (str. Matei Corvin nr. 4).

Studentă la Berlinale
Plájás Erzsébet, absolventă la specializarea cinematografie, fotografie, media a fost selectată la training-ul Talent Press pe lângă alţi critici de filme.

Premiu Zádor Anna pentru profesorul nostru
Şi lect. univ. dr. Lupescu Radu va fi laureat cu premiul pentru tineri istorici de arhitectură înfiinţat de Fundaţia Anna Zádor din Ungaria.

Tablă comemorativă pentru Bocskai
Dezvelirea tăbliţei comemorative în amintirea principelui Bocskai a avut loc sâmbătă, 27 februarie 2010 începând de la ora 12 în clădirea principală a Universităţii.

Incoronarea principelui
S-a comemorat amintirea principelui Transilvaniei, Bocskai István în ziua de 19 februarie 2010. Organizatorii evenimentului au fost Rectoratul Institutului Teologic Reformat si Asociaţia Bocskai István din Ungaria.

S-a confirmat calitatea de membru
Facultatea de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia este membru oficial al ECPR (European Consortium for Political Research) de la începutul anului 2010.

Filme foarte scurte la Cluj
Între 7-9 mai 2010, 51 de filme foarte scurte, venite din lumea întreagă vor fi proiectate cvasi-simultan în peste 25 de oraşe din România, precum şi în oraşe din alte 13 ţări. Toate filmele respectă o singură regulă: nu trebuie să depăşească 3 minute.

Uniunea Europeană şi provocările sociale ale prezentului
Catedra Studii Europene ale Universităţii Sapientia organizează conferinţa ştiinţifică "Uniunea Europeană şi provocările sociale ale prezentului" care va începe la 4 decembrie 2009 de la ora 16 în Sala Óváry în clădirea centrală a Universităţii. Parte a evenimentului constituie şi lansarea a 3 cărţi.

A luat sfârşit cea de-a treia ediţie a FFeST
Festivalul de Film Studenţesc "FFeST", organizat în cooperarea a trei universităţi din Cluj (Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Sapientia şi Universitatea de Artă şi Design) deşi a pornit greoi,a avut o prezenţă de neaşteptat.

Sapientia.ro

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca

Adresa: 400193 Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4, Judeţul Cluj, Romania

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign