Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

FFeST Nemzetközi Diákfilmfesztivál hatodszorra

A hétvégi rendezvényen több mint 80, hét országból származó diákfilm versenyzik.

A filmfesztivál ünnepélyes megnyitójára csütörtökön, 2012. november 22-én kerül sor este 6 órától az Egyetemiek Háza Klubtermében (Emmanuel de Martonne utca 1. szám), míg a vetítések pénteken és szombaton 10 és 21 óra között zajlanak ugyanott. A díjátadót a Tiff Házban (Egyetem utca 6. szám) szervezik meg vasárnap 16 órától.

A filmfesztivál elsősorban diákoknak és filmgyártóknak szól, a nevezés pedig minden olyan romániai és külföldi diák számára nyitott, aki nem kereskedelmi célból forgatta a levetítendő filmeket. A rendezvényen a beküldött művekből kiválasztott filmek levetítésére, ezen kívül workshopokra, szemináriumokra és más, rövidfilmgyártást elősegítendő tevékenységekre is sor kerül. Célja a tevékenységek és foglalkozások keretében a minőségi diákfilmek népszerűsítése, valamint a szakmai tapasztalatcsere elősegítése az alternatívára szomjazó közönség és a fiatal filmesek között.

A FFeST Nemzetközi Diákfilmfesztivál szervezői: a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának Filmművészet–média szakja, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakja, a Művészeti és Formatervezési Egyetem Videó szakja, a Francia Kulturális Központ, valamint más helyi, országos és nemzetközi szervezet, intézmény és alapítvány.

Elérhetőség és további infók:

http://ffest.ro

info@ffest.ro

A fesztivál főszervezője: Szenkovics Dezső (Sapientia EMTE)

  • Támogatók: Román Filmalap
  • Partner: Transfilmart Egyesület
  • Médiapartnerek: Cultura, Observatorul Cultural, Filmtett – Erdélyi Filmes Portál

A vetítésekre való belépés ingyenes!

Eseménynaptár

2021. május

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31