Hírek

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Hírek
2023. november 23.
2023. november 24-én, pénteken 9.00 órától a Sapientia EMTE Kolozsvári Kar táncos nyílt napot hirdet a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó keretében.
Nyílt nap a táncművészeti szakon!
2023. november 23.
2023. november 24-én, pénteken 9.00 órától a Sapientia EMTE Kolozsvári Kar táncos nyílt napot hirdet a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó keretében.
Az MTA Középiskolai Alumni programjának keretén belül tartott előadást dr. Szenkovics Dezső
2023. november 16.
A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai hallgathatták meg a Kolozsvári Kar dékánjnak előadását az orosz-ukrán háborúról.
A Jog szak két oktatója segítségével a kolozsvári Igazságügyi Palotába látogathattak az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai
2023. november 7.
dr. Sztranyiczki Szilárd és dr. Eugen Gheorghe Crișan a jogász szakma egy szeletével ismertette meg az apáczais diákokat.

Mikulás-napi könyvturi és megbocsátásnap
December 6-án egész nap a Tonk Sándor könyvtárban.

Alumni találkozóval ünnepelte elindulásának 20. évfordulóját a Média Tanszék
A 2003-ban induló Filmművészet, fotóművészet, média szak idén októberben töltötte a huszadik évét.

Munka-magánélet egyensúly Romániában - munkajogról szól a KáVéPONT Sapientia podcast novemberi adása
Az epizód meghívottja dr. Vallasek Magdolna, a Jogtudományi Tanszék oktatója.

20 éves a Média Tanszék!
A kerek évforduló tiszteletére a tanszék egy ünnepséget szervez november 25-én, szombaton 16 órától a Tordai úti épületben, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, támogatót, illetve egykori diákot.

Balázs Ferenc Ifjúsági díjat nyertek hallgatóink!
Sorbán Boglárka és Horváth-Kovács Mátyás mindketten

Nyílt nap a táncművészeti szakon!
2023. november 24-én, pénteken 9.00 órától a Sapientia EMTE Kolozsvári Kar táncos nyílt napot hirdet a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó keretében.

Egyetemi Esték - Marosvásárhelytől San Diegóig. Beszélgetés Tompa Gábor rendezővel, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatójával
Az eseményre december 7-én, csütörtökön, 18:00 órától kerül sor a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának épületében.

Sapientiás eredmények az I. Országos Médiajogi Perbeszédversenyen
30 résztvevő csapat közül a Sapientia csapata: Veres-Kupán Hunor és Szabó Erzsébet Zsófia kettőse bizonyult a legjobbnak

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2023
Az MTA minden év novemberében megszervezi a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatot, mely tudományos fórum az évek folyamán a tudóstársadalom találkozásának és szakmai párbeszédének, a legújabb eredmények bemutatásának keretévé vált Erdélyben is.

Az MTA Középiskolai Alumni programjának keretén belül tartott előadást dr. Szenkovics Dezső
A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai hallgathatták meg a Kolozsvári Kar dékánjnak előadását az orosz-ukrán háborúról.

Közel 4000 magyar középiskolás ismerkedhetett a Sapientiával
A Sapientia EMTE önkéntes hallgatóiból álló csapatok 2023. november 6–10. között 45 településre látogattak el, összesen 85 iskolában tartottak bemutatót.

A Jog szak két oktatója segítségével a kolozsvári Igazságügyi Palotába látogathattak az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai
dr. Sztranyiczki Szilárd és dr. Eugen Gheorghe Crișan a jogász szakma egy szeletével ismertette meg az apáczais diákokat.

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál 2023
A Média Tanszék idén is jelen volt a szolnoki fesztiválon.

dr. Maróth Gáspár tart előadást a tanév első Egyetemi Esték alkalmán
Az eseményre november 9-én, csütörtökön 18:00 órától kerül sor.

Könyvbemutató Szatmárnémetiben
A Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék vezetője, dr. Murádin János Kristóf docens 2023. október 18-án nagysikerű könyvbemutatót tartott a Mathias Corvinus Collegium szervezésében Szatmárnémetiben.

Elindult a KáVéPONT Sapientia Podcast harmadik évada!
Az évadnyitó epizód vendégei Fábián Botond és Zsigmond Péter, a Környezettudomány szak volt hallgatói, akik részt vettek a törökországi mentőakcióban, ahol az amerikai barlangászt, Mark Dickey-t hozták a felszínre.

Hat országban nézhető a Ki kutyája vagyok én? nemzetközi változata
A Média Tanszék oktatója, Lakatos Róbert dokumentumfilmje a KINEDOK oldalán nézhető márciusig.

Október 23-i megemlékezés
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara csatlakozott a Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár eseménysorozatához.

Nemzetközi filmtudományi konferencia és multimédia kiállítás a Média Tanszéken
A Film- és Médiatudományi Konferencia a 23. kiadásához érkezett, aminek keretén belül Nemes András Csaba és Mira Marincaș Átfedések című multimédia kiállítása is megtekinthető.

Százéves az 1923. évi román alkotmány - Dr. Veress Emőd elemzése a maszol.ro portálon
Idén kerek évfordulót ünnepelt a román társadalom. 100 éve fogadták el az 1923. évi alkotmányt, az első világháborút követően létrejött Nagy-Románia alaptörvényét.

Tiszteletbeli doktori címet vehetett át dr. Varga Attila, a Jogtudomány Tanszék oktatója, a román Alkotmánybíróság alkotmánybírója
A címet a Károli Gáspár Református Egyetem adományozta.

Megjelent a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram 2023/24-es tanév II. félévére szóló felhívása
A pályázati űrlap kitöltése és benyújtása, valamint a szükséges kötelező és opcionális iratok csatolása a Neptun webes felületén, a kérvény modulon keresztül lehetséges 2023. október 16 – október 31. között.

A Média Tanszékünk idén is jelen van az Alter-Native fesztiválon
November 1–5. között 31. alkalommal szervezik meg az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált Marosvásárhelyen.

Szatmári Loretta filmjét díjazták az idei Filmgalopp keretében
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 200 000 forintos különdíját mesteris hallgatónk Preludiu című, alapképzésünkön készített kísérleti dokumentumfilmje kapta.

Újabb háború Európa határán - beszélgetés dr. Szenkovics Dezsővel a Miközöd? Erdélyi közéleti podcastben
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának dékánjával röviden áttekintették az izraeli-palesztin konfliktus történetét, annak jelenlegi kontextusát, megvizsgálták a történések befolyásos mellékszereplőit, végül pedig kitértek arra, hogy milyen következményei és hatásai lehetnek ennek a konfliktusnak (főként egy elhúzódó háború esetén) Romániára és Európára.

Ünnep: Egyetem Napja a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán
2023. október 7-én gyűltek össze a meghívottak és az egyetemi közösség a Marosvásárhelyi Karon. Az aulában zajló ünnepségen köszöntőt mondott Tonk Márton rektor, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Domokos József, a házigazda kar dékánja, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek Bocskai-díjat adományozott az egyetem. Tiszteletbeli professzori címet vehetett át Bakk Miklós politológus, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának nyugalmazott docense, valamint professor emerita és emeritus címet vehettek át Pletl Rita és Gagyi József Pál marosvásárhelyi nyugalmazott professzorok. Rektori dicséretben részesült négy adminisztrációban dolgozó kolléga: Páll Zita intézményi Erasmus+ koordinátor, Kovács Gyöngyi volt főtitkár, Ungvári Zsuzsi kari PR-felelős és Lukács Ibolya tanszéki laboráns.

Molnár Beáta-díj
A 2023-ban alapított Molnár Beáta-díj célja az őt jellemző szemléletmód és érzékenység jutalmazása, továbbörökítése. Az alapítók célja a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak támogatása az önálló kreatív művészi tevékenységekben és/vagy a tudományos kutatómunkában.

Oktatónk, dr. Lakatos Róbert kapja idén a Sárga Csikó Díjat
Ennek tiszteletére október 8-án 14 órai kezdettel vetítik a Ki kutyája vagyok én? című dokumentumfilmét a Győzelem moziban.

AZ RTL tévécsatornán játsszák volt hallgatónk, Besenyei Katalin sorozatát!
Az Angyaltrombiták című sorozat pilot epizódja október 7-én 23:30-tól megtekinthető.

Belgrádban vett részt nemzetközi konferencián Toró Tibor, a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok tanszék docense
A Belgrádi Egyetem Jogi tanszéke és a Tom Lantos Intézet által rendezett Are minority rights (still) human rights? (Emberi jogok-e még a kisebbségi jogok?) című konferencia témája az európai kisebbségi rezsim kialakulásának 25. az Egyetemes Emberjogi Nyilatkozat 75. évfordulójának apropóján vette górcső alá a nemzetközi kisebbségjog helyzetét.

Kettős könyvbemutató a Média Tanszéken!
Mira Marincaș és Fazakas Áron oktatóink könyvei október 10-én 17:00 órai kezdettel kerülnek bemutatásra a Szabók bástyájában.

Filmtettfeszt 2023
Október 4–8. között zajlik a Filmtettfeszt 23. kiadása amihez az idén is számos formában kapcsolódik a Média Tanszékünk.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 14.
Farkas Anna Ágnes több sapientiás diákkal egyetemben a 19. Filmtett Workshopon alkotott a nyár folyamán.

III. Magyar Jogi Könyvszalon a Sapientia EMTE részvételével
A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése.

KÖNYVBEMUTATÓ - Murádin János Kristóf Felejtésre ítélve. Erdélyi magyar civilek szovjet fogságban (1944–1953)
Az eseményre október 11-én 18:00 órától kerül sor a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán. Ezt megelőzően 17:00 órától gyertyagyújtás a Házsongárdi temetőben.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 13.
András Kata, Táncművészet szakos hallgató táncoktatással töltötte a nyarát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 12.
Antal Eszter, Környezettudomány szakos hallgató a bajai terepgyakorlatáról mesélt.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 11.
Nyisztor Timea joghallgató Kovászna Megye Tanácsának jogi osztályán töltötte szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 10.
Both Bence, a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak hallgatója a Magyar Protokollosok Országos Egyesületénél végezte nyári szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 9.
Szántai Kristóf, a Filmművészet, fotóművészet, média szak hallgatója a Magyar Egyetemi Filmdíj záró Workshopján és a Filmtett Workshopon vett részt a nyáron.

Kezdd velünk a karriered! - Gyakornoki program
A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) 2023-ben is útjára indítja a gyakornoki programját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és Babes-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben.

Jövőformálás - A fiatal nemzedékek médiatudatosságának helyzete és fejlesztése minikonferencia
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakemberei konferenciasorozatukban a legfrissebb kutatási eredményeket, tapasztalataikat, a várható kihívások megoldási javaslatait osztják meg az erdélyi hallgatósággal a kölcsönös tanulás érdekében.

Steve Zlatos tart online kurzust joghallgatóink számára!
A kurzusra 2023. október 23–28. között kerül sor.

Megjelent oktatónk, dr. Mira Marincaș Bazele fotografiei című könyve

Pályázati felhívás 21. századi társadalmi kérdésekkel foglalkozó tudományos művek kiadására
Leadási határidő: 2024. január 31.

Sapientia – 10 éve az Erasmus+ Programban! Erasmus+ hallgatói pályázati felhívás
A pályázatok beküldésének időszaka: 2023. szeptember 25. hétfő déli 12 órától 2023. október 11. szerdával bezárólag.

Volt diákjaink is részt vettek a törökországi barlangi mentésben
Fábián Botond és Zsigmond Péter, volt hallgatóink is tagjai a Kolozsvári Amatőr Barlangász Klubnak, amely évek óta részt vesz a Taurusz-hegységben található Morca barlang kutatásában.

Külföldi kutatói ösztöndíjat kapott hallgatónk, Horváth-Kovács Mátyás
Horváth-Kovács Mátyás, másodéves hallgatónk a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok alapképzésen, elnyerte a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány "MCC Fellowship Program" nevű ösztöndíját!

Bemutattuk a Táncművészet szak végzőseinek vizsgaelőadását az idei Erdélyi Táncháztalálkozón
A hallgatók részleteket adtak elő a Táncos kalendárium című első végzős vizsgaelőadásból

Évkezdés a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán!
A tanévnyitó ünnepségre szeptember 19-én, kedden, 11:00 órától kerül sor a kar Hunyadi Mátyás dísztermében.

A digitalizáció és a munka-magánélet közötti egyensúlyról írt angol nyelvű cikket oktatónk, dr. Vallasek Magdolna
dr. Vallasek Magdolna, oktatónk a Jogtudományi Tanszéken, a román munkajog legújabb fejleményeinek kontextusában írt a digitalizáció és a munka-magánélet egyensúlyáról.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pályázatot hirdet óratartásra tanársegédi minőségben a 2023/2024-es egyetemi tanév I. félévétől kezdődően
A pályázati dossziét elektronikusan kell beküldeni a piri@kv.sapientia.ro címre legkésőbb 2023. szeptember 11., 15 óráig.

Toamnă la Voroneţ: két mesteris záróvizsgafilm a Gura Humorului-i fesztiválon
42. alkalommal kerül megrendezésre a nagy múltú film-, diaporáma- és fotófesztivál szeptember 28–30. között.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 5.
Bogyor Róbert-Nataniel és társai a Környezettudomány szak második évfolyamáról Baján terepgyakorlatoztak.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 8.
Hannah Laura Howson jogászhallgató a Brassó megyei prefektúrában töltötte szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 7.
Szabó Erzsébet Zsófia jogászhallgató a nyárádszeredai önkormányzat jogi osztályán, valamint Kovács Róbert-Zsolt és Antal Szabolcs ügyvédeknél végezte szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 6.
Szőcs Brigitta jogászhallgató Esztelnek község önkormányzatánál töltötte szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 4.
Szabó Kriszta, Jog szakos hallgatónk Dobolyi Tünde ügyvédnőnél gyakorlatozott.

Volt hallgatónk, Salamon Orsolya kiállítása Válaszúton
A kiállítás megnyitója augusztus 6-án lesz a Válaszúti Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Két mesteris vizsgafilmünk is versenybe került a 8. Câmpulung Film Festen
A fesztivált a Hasmatuchi Egyesület szervezi meg augusztus 11–15 között.

Sapientiás programok a 14. Kolozsvári Magyar Napokon
Filmvetítésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várjuk az érdeklődőket a 14. Kolozsvári Magyar Napokon!

Sapientiás filmklub a Double Rise-on!
Augusztus 10–12. között a Kriza János Művelődési Házban tartunk filmklubot a fesztiválozók számára.

Torontóban mutatja be első nagyjátékfilmjét volt hallgatónk, Moldovai Katalin
Moldovai Katalin 2012-ben végzett a Kolozsvári Kar Filmművészet, fotóművészet, média szakon.

Lezárult a 2018-ban elkezdett Drakula halála című némafilm remake-projekt újabb forgatási etapja!
A Sapientia EMTE filmszakos diákjainak a Communitas Alapítvány által támogatott július 10–21. között zajló szakmai gyakorlatának filmforgatása során tragikus körülmények közt elhunyt Drakula! Vagyis leforgott a Drakula halála című elveszett magyar-osztrák-francia némafilm remake-jének utolsó fejezete.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 2.
Jánó Imre, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos hallgatónk, valamint dr. Szenkovics Dezső dékán úr részt vettek a 22. Euroatlanti Nyári Egyetemen Hódmezővásárhelyen.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 3.
Jog szakos hallgatónk, Karácsony Levente, Kovászna Megye Tanácsánál végzi szakmai gyakorlatát.

Mit csinál egy sapientiás diák nyáron? - 1.
Az ELTE nyári egyetemének jogi szekcióján vettek részt hallgatóink.

ŐSZI FELVÉTELI 2023
Az őszi felvételire fennmaradt helyekre is felvételit hirdetünk! Iratkozni továbbra is online lehetséges.

Végzős hallgatóink fotókiállítása a Szabók bástyájában
Július 18-án, 15:00 órai kezdettel nyílik meg Halászy Kamilla, INITIATION / BEAVATÁS című kiállítása és Bende Helga TO BELONG című kiállítása.

Idén is ott leszünk Tusványoson!
2023. július 21-én találkozunk az Egyetemi Sátorban.

Vendégelőadók és műhelyfoglalkozások a Táncművészet szakon
Bemutatjuk, hogy kik voltak azok a vendégoktatók, akik az idei tanévben előadást vagy műhelyfoglalkozást tartottak a Táncművészet szakos hallgatóknak.

A tőzeglápokról publikáltak a Környezettudomány Tanszék oktatói
A Kutatási Programok Intézete és a Domus Hungarica Scientia et Artium által finanszírozott tanszéki kutatás eredményeit februárban publikálta a Springer kiadó.

Módósulnak a Filmművészet, fotóművészet, média szak felvételi időpontjai!
Az iratkozás új határideje július 13., a szóbeli vizsga új időpontja július 14–15., az írásbeli vizsga új időpontja pedig július 16.

Az Acta Universitatis Sapientiae első ízben kapott impaktfaktort (IF)

FELVÉTELI 2023
Információk a 2023-as felvételivel kapcsolatban.

Francia új hullámos filmek jeleneteit alkották újra a Média Tanszék hallgatói
A francia új hullám tantárgy keretében minden évben arra szoktuk kérni a másodéves hallgatóinkat, hogy készítsenek egy rövid remake-et valamelyik, számukra kedves új hullámos film egyik jelenetéből.

First cut 6
Június 30-án, 17:00 órától kerül ismét megszervezésre, immár hatodik alkalommal, a First Cut, ahol a Média Tanszék végzős hallgatóinak a munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Megjelent a KáVéPONT Sapientia évadzáró epizódja!
Ezúttal Kovács Ábel (Filmtudomány mesterképzés, 1. év), Lukács Gergely (Filmtudomány mesterképzés, 1. év) és Kovács Bence Zsolt (Jogász életpályák mesterképzés, 1. év) mesélnek OTDK-s élményeikről.

Két filmmel is jelen vagyunk a Filmul de Piatra idei, 15. kiadásán
Nagy Márton Hanna & Flóra c. filmje, illetve Orbán Orsolya Kedves órákja egyaránt bekerült a a Piatra Neamț-i fesztivál versenyprogramjába.

Sós Timothy filmje a csehországi Blacksphere fesztiválon
A Suborbital a Javorník-i multimédia fesztivál rövidfilmes versenyszekciójában kerül bemutatásra.

Az f21 portálon közölt cikket volt hallgatónk, Sós Timothy
A cikk az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválról (TIFF) szól.

Megjelent a Média Tanszék angol nyelvű tudományos folyóiratának 23. száma
A lapszám címe: Participatory Film, Ethical Proximity, and Mediated Immersion.

Elballagtak a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának végzős diákjai
Június 17-én, szombaton zajlott a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának ballagási ünnepsége, melynek alkalmával 9 szak 74 diákja vett búcsút az egyetemtől, köztük a táncművészet szak és a jogász életpályák mesterképzés első végzős évfolyamai.

MEF 2023 - záró workshop
Június 9-10-én került sor az idei Magyar Egyetemi Filmdíj záró workshopjára Budapesten, ahol tanszékünket 4 hallgató, Naphegyi Anna, Szántai Kristóf, Szilágyi Edvin és Zengő Benedek képviselte.

Világmárkák támogatják a Hangmester felnőttképzést!
Az Audio-Technica, a Genelec és az Audient hangtechnikai világmárkákkal köttetett szerződés.

Díjözön a XI. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának csapata III. helyezést ér el, valamint több különdíjat is bezsebelt.

Sapientiás filmek a TIFF-en 2023-ban is
Mesteris hallgatónk, Nagy Márton záróvizsga filmje bekerült a helyi filmek versenyébe, illetve oktatónk, Lakatos Róbert legújabb egészestés dokumentumfilmje is vetítésre kerül.

Portréival nyert első díjat Fülöp Laura Lilongó első éves hallgatónk
A BBTE Kommunikáció-, Közigazgatás- és Politikatudományi Kar által szervezett Média Napok keretében, a FOCUS fotóversenyen.

Bagolyles a Tonk Sándor Könyvtárban
Június 8-án reggel 8:00-tól egészen éjfélig.

Végzős középiskolásokat díjazott a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara!
A Báthory István Elméleti Líceum végzettjei közül idén ketten kerültek díjazásra.

Online is megtekinthető Robert C. Castel kolozsvári előadása
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására dr. Robert C. Castel erdélyi származású, Izraelben élő biztonságpolitikai szakértő Erdély hat városában tartott előadást.

Az Artéria nevű blog készített interjút volt hallgatónkkal, Nagy Norberttel.
Nagy Norbert a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakon tanult.

Véget ért a XIII. Tudományos Diákköri Konferencia
A versenyen 55 résztvevő versenyzet 4 szekció 8 tagozatában.

A XIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia részletes programja
Megtekinthető a XIII. TDK részletes programja

Erasmus+ pályázati felhívások oktatási és képzési célú mobilitásra - 2023/2024
A pályázatok 2023. május 31., szerdával bezárólag nyújthatók be.

Jog a gyakorlatban - 4. hallgatói jogesetmegoldó verseny
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudomány Intézete 2023. május 5-7. között szervezte meg a „Jog a gyakorlatban - 4. hallgatói jogesetmegoldó tábor” c. hallgatói versenyt Kolozsváron.

Megjelent a Nemzetközi járat következő része!
Ezúttal az Európai integráció története és elméletei című tantárgyat ismerhetitek meg, amit dr. Murádin János Kristóf oktat.

Pályázati felhívás: Sapientia Maximus Hallgatói Díj 2023
Határidő: 2023. május 28.

Álláshirdetés: titkár – Erasmus koordinátor
Jelentkezési határidő: 2023. május 12., péntek, 12 óra Munkaidő: napi 8 óra Munkavégzés helyszíne: Kolozsvár, Tordai út 4 sz.

Álláshirdetés: technikus a Média Tanszéken
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara filmes-tévés stúdiójába keres technikust. Ha szeretnél fiatal, dinamikus és magyar környezetben dolgozni, ha szereted a kihívásokat és úgy érzed, van benned kreativitás, ha szeretsz és tudsz emberekkel dolgozni, ha vannak film- és hangtechnikával kapcsolatos ismereteid, akkor Te vagy a tökéletes jelölt!

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Kolozsvári Kar

Cím: 400193 Kolozsvár, Tordai út (Calea Turzii) 4. sz., Kolozs megye, Románia

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign