Fotópályázatot hirdetünk Ébredés címmel!

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Fotópályázatot hirdetünk Ébredés címmel!
Fotópályázatot hirdetünk Ébredés címmel!
Fotópályázatot hirdetünk Ébredés címmel!
2017. április 15.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara fotópályázatot hirdet a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kolozsvári vendégszereplése alkalmából, természetfotó témában, Ébredés címmel.

A témán belül négy kategóriában várunk képeket: tájkép; állat; növény; makró, kategóriánként egy alkotótól maximum három képpel lehet benevezni. Két korcsoportban lehet jelentkezni: 18 éves korig, illetve fölötte.

A pályamunkákat 300 dpi felbontásban, 20x30 cm képarányban várjuk, jpeg vagy tiff kiterjesztésben. A képeknek eredeti, saját fotóknak kell lenniük, minimális utómunkával/beavatkozással (crop/kivágás, fehéregyensúly, fényerő-kontraszt-színtelítettség). Csak szabadon élő, természetes környezetében lencsevégre kapott témával lehet nevezni.

A pályamunka beküldésével a pályázó vállalja, hogy a kép a saját szellemi terméke, valamint hozzájárul a kép különböző nyomtatott és online médiákban való felhasználásához, kizárólag a pályázat kapcsán, az alkotó megjelölésével.

A zsűri tagjai: Feleki István fotóművész, egyetemi tanár (BBTE); Mira Marincas fotóművész, egyetemi tanár (Sapientia EMTE); Gál László természetfotós, dokumentumfilmrendező, biológus (BBTE).

A legjobb képek díjazásra kategóriánként és korcsoportonként történik, a nyertesek egy egynapos fotó-workshop-kiránduláson vehetnek részt a Széki nádas természetvédelmi övezetben Gál László természetfotós, zsűrítag vezetésével. A kirándulás időpontja: június első hete (a nyertesekkel való megegyezés alapján).

A kategóriák mellett egy közönség által leginkább szeretett képet is díjazunk: a legtöbb Facebook-lájkot gyűjtő fotót is kiállítjuk, és a többi nyerteshez hasonló díjazásban részesül.

A pályamunkákat a miramiramasyahoo.com e-mail címre várjuk (ugyanitt több információ is kérhető).

Nevezési határidő: 2017. május 15, éjfél. A zsűri május 26-ig hozza nyilvánosságra döntését, az eredményhirdetés a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál vetítéssorozatával lesz egybekötve, a Sapientia EMTE Tordai úti épületének aulájában. A nyertes képek ugyanitt kerülnek kiállításra!

Hallgatóink a XXXIII. OTDK-n
A Műszaki Tudományi Szekcióban két I. helyezést, a Kémiai és Vegyipari Szekcióban egy III. díjat, az Agrártudományok Szekcióban pedig négy különdíjat nyertek.

Ott voltunk a kolozsvári nemzetközi maratonon
Vasárnap sapientás színekben szaladt Tonk Márton kollégánk a Runners Club által hetedik alkalommal megszervezett Wizz Air Maratonon. Gratulálunk az eredményhez!

Idén is megnyitjuk kapuinkat a középiskolások előtt
Májusban Nyílt Napokat szervezünk, szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretné kipróbálni, milyen sapientiásnak lenni!

Elkezdődött a XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia
Környezettudomány Tanszékünk és az Enviro Scientia Egyesület közösen szervezett konferenciája 2017. április 5-8. között.

Egyetemi Este a TDK-n
Két szakelőadáson vehettünk részt a kari TDK keretén belül. Dr. Szarka László történész, egyetemi tanár és dr. Csejtei István ny. nagykövet, címzetes egyetemi docens volt a meghívottunk.

Javában zajlik a kari Tudományos Diákköri Konferencia
A kétnapos rendezvényen három szekcióban szakmai zsűri előtt hallgatóink mutatják be dolgozataikat. Sok sikert kívánunk!

Következő Egyetemi Esténk meghívott előadója dr. Martonyi János egyetemi tanár.
A Széchenyi-díjas magyar jogtudós csütörtökön, 2017. április 13-án tart előadást a Kolozsvári Karon.

Sapientián kutató diákok nemzetközi sikere
Illyés Kinga és Nagy Balázs középiskolás diákok, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán végezték kísérleteiket egy tudományos kutatói munka megírásához, amellyel nagydíjat nyertek el.

Plenáris előadásokkal zárjuk a kari TDK-t
Meghívott előadóink dr. Csejtei István címzetes főiskolai docens, valamint dr. Szarka László egyetemi docens. Az előadások nyitottak, várjuk az érdeklődőket!

Itt a Sapi-Mozi-Téka harmadik vetítése
Szerdán, 2017. április 5-én nézzük meg együtt A megvetés (Le mépris) című filmet, Godard 1963-as moziját. Találkozzuk fél 7-kor Tordai úti épület aulájában!

Idén is tart felvételi előkészítőt Média Tanszékünk
A Sapientia EMTE Média Tanszéke felvételi előkészítőt tart szombaton a Filmművészet, fotóművészet, média szak idei nyári felvételijére.

Ezen a héten zajlik a kari TDK
Kari Tudományos Diákköri Konferenciát szervzünk alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgatóink számára 2017. április 5-7. között.

Elérhető a XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia programja
Környezettudomány Tanszékünk és az Enviro Scientia Egyesület közösen szervez konferenciát 2017. április 5-8. között.

Látogatócsoportot fogadtunk péntek délelőtt Tordai úti épületünkben
A kolozsvári Báthory István Elmélet Líceum 7. osztályos diákjai látogatták meg péntek délelőtt a Sapientia EMTE Kolozsvári Karát.

Előadássorozatunk az Apafi Mihály Kollégiumban
Dr. Murádin János Kristóf, karunk kancellárja, a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék adjunktusa tartott előadást.

Dr. Tonk Márton dékán úr volt az Erdélyi Figyelő vendége
Az interjú során beszélgettek a szeptemberben induló doktori iskoláról, kari szintű választásokról, új beruházásokról.

A kolozsvári zeneiskola diákjai látogatták ma meg kari épületünket
Vendégeink bekukkintottak a környezettudomány laboratóriumba, a könyvtárba, stúdióba valamint az aulába is. Köszönjük a látogatást!

Dr. Nagy Erzsébet diplomata, külgazdasági szakértő lesz a következő Egyetemi Este meghívott előadója
Meghívottunk csütörtökön, 2017. március 30-án tart előadást a Kolozsvári Karon.

Székelyföld-konferencia
Április 20-22. között tartják Székelyföld harmadik tudományos kongresszusát. A konferencia tétje Székelyföld szakmai és tudományos potenciáljának a felmérése és felmutatása.

Túrázás Bélavárán
Március 15-én Környezettudomány tanszékünk egynapos túrát szervezett a Bélavára Természetvédelmi Területre, amely az Erdélyi-szigethegység egyik látványosságának számít.

Díjazták Ilyés Zalán fotóját a Sony World Photography Awards versenyében
Gratulálunk Ilyés Zalán mesteris hallgatónknak, akinek fotója portré kategóriában részesült dicséretben.

XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia
Környezettudomány Tanszékünk és az Enviro Scientia Egyesület közösen szervezi a XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát.

A Sapi-Mozi-Téka második vetítése
A Sapienta EMTE Filmművészet, fotóművészet, média szakának új filmklubja, a Sapi-Mozi-Téka a filmtörténet klasszikusait mutatja be igazi mozis hangulatban.

Geomorfológia terepgyakorlaton voltak Környezettudomány szakos hallgatóink
A terepezés helyszínéül a Zsibó közelében levő Sárkánykert és a mojgrádi Porolissum római kasztrum környezete szolgált.

Újraindul a Fiatal Filmesek Műhelye a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán
Március 15-én, szerda este hattól újraindul a Média Tanszék önképzőköre, a Fiatal Filmesek Műhelye.

Egyetemi Estét szervez Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszékünk
Az Egyetemi Esték keretében dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet tart előadást a Kolozsvári Karon.

Választásokról, beruházásokról és doktori iskoláról beszélgettünk
Kötetlen sajtóbeszélgetésre hívtuk össze a kolozsvári magyar sajtó képviselőit 2017. március 10-én, pénteken Kar Tordai úti épületébe.

Tisztújító Közgyűlést tartottak a HÖK-nél
Új elnökséget választottak a márciusi tisztújító közgyűlésen a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán működő Hallgatói Önkormányzat élére. Sikeres munkát kívánunk!

Erasmus+ tájékoztatót tartottunk
Szerdán, 2017. március 8-án, 14 órától került sor egyetemünk Erasmus+ koordinátorai által tartott Erasmus tájékoztatóra és kötetlen beszélgetésre karunk hallgatói számára.

Pénteken fogadtuk a hajdúsági Bocskai Zarándoklat tagjait
A Magyarországról érkező küldöttséggel közösen a Bocskai-házban megkoszorúztuk a fejedelem mellszobrát és a kültéri domborművet.

Filmklubot indít Média Tanszékünk
A Sapienta EMTE Filmművészet, fotóművészet, média szakán új filmklub indul szerdán. A Sapi-Mozi-Téka a filmtörténet klasszikusait mutatja be igazi mozis hangulatban.

Március 27-ig lehet jelentkezni a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolába
Közösen írt ki pályázatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara.

Erasmus+ Open Doors
Ismerd meg az Erasmus+ tanulmányi mobilitási program és a szakmai gyakorlat által kínált lehetőségeket. A programban részt vett hallgatóink is mesélnek élményeikről.

Erasmus+ hallgatói pályázati felhívás
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára szakmai gyakorlat mobilitási programban és tanulmányi mobilitási programban való részvételre.

Áprilisban is tartunk nyelvizsgát
LinguaSap pótvizsgát szervezünk 2017. április 28-án, 13:00 órától, újabb lehetőséget adunk hallgatóinknak a nyelvvizsga letételére. Bővebb információk az nyelvtanároknál.

Pénteken érkezik Kolozsvárra a Bocskai-zarándoklat
Az ünnepség pénteken 12:30-kor kezdődik a Bocskai-házban, megkoszorúzzuk a fejedelem mellszobrát és a kültéri domborművet.

Könyvbemutatót tartunk a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán!
Bemutatásra kerül dr. Balassa M. Iván a Székely Nemzeti Múzeumnál megjelent Székelykapuk régen és ma című könyve.

Miért szavaztak a britek a kilépésre?
A Brexitről és az EU-ról tart nyílt előadást Polner Gergely, a londoni Standard Chartered Bank Európai Kormányzati Kapcsolatokért felelős osztály vezetője.

Interjú Makai Beátával, az Arany Medve-díjas film gyártási asszisztensével
A Krónikának mesélt a film forgatási részleteiről az ex-sapientiás hallgató, Makai Beáta. Az interjú a hírben olvasható!

Egyetemi Estét szervez Jogtudományi Intézetünk
Az Egyetemi Esték keretében dr. Szabó István egyetemi tanár, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja tart előadást.

Volt sapientiás hallgató a Berlinálé vörös szőnyegén
A Testről és lélekről című magyar film nyerte a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmnek járó fődíját, az Arany Medvét. Gratulálunk a teljes stábnak!

Újabb könyvbemutatót szervez Jogtudományi Intézetünk
Nótári Tamás Marcus Tullius Cicero: Válogatott politikai beszédek fordításkötetének bemutatóját tartjuk szerdán kari épületünkben.

15 hallgatóval indult útjára a második évfolyam
Szakmáját jól végző, komoly elméleti felkészültséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hangmestereket képez Egyetemünk.

Rövidesen dékánválasztást tartunk a Sapientia EMTE-n
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem karainak három dékáni tisztsége betöltésére hat jelölt küldte be pályázatát.

GULAG-filmbemutató
A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett programjait a vetítéssel egybekötött dokumentumfilm bemutatóval zárja Egyetemünk.

Új rektorhelyettesek a Sapientia EMTE-n
A Sapientia EMTE Szenátusa 2017. február 10-i ülésén jóváhagyta Dr. Mara Gyöngyvér docens és Dr. Balog Adalbert egyetemi tanár rektorhelyettesi tisztségbe való kinevezését.

Rostoványi Zsolt a Kolozsvári Kar első Makovecz-professzora
A Sapientia EMTE Szenátusának február 10-i döntése értelmében Dr. Rostoványi Zsolt egyetemi tanár a Kolozsvári Kar főállású oktatójává vált.

Megnyitottuk az ÁTUTAZÓ fotókiállítást
A pénteken megnyitott kiállítás két budapesti diák munkáit sorakoztatja fel, amelyek egy része itt készült Kolozsváron, illetve a környező falvakban, hegységekben.

Post-Communist Restitution of Nationalized Property
Conference announcement and call for papers, September 29, 2017, Sapientia Hungarian University of Transylvania, Department of Law.

Az emlékév utolsó előadása
Meghívott előadónk Majorszki András történész, a Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának elnöke. Az előadás 2017. február 16-án 16:30-tól kezdődik.

Szerdán zajlott a felvételi a Hangmester felnőttképzésünkre
15 hallgatóval indul el februárban a második évfolyam. A helyszínen forgatott az Erdély TV, az összeállítás és a készült interjúk elérhetőek a hírben.

Márton Áron Kutatói ösztöndíjat nyertek hallgatóink
A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdetett a 2016/2017-es tanévben a határon túli magyar hallgatók részére.

Február elsejétől ingyen vonatozhatnak az egyetemi hallgatók
Az ingyenes utazásra való jogosultság egész évben érvényes a belföldi vonatjáratok másodosztályára a nappali tagozatosok számára.

Megnyitjuk az ÁTUTAZÓ című fotókiállítást
A fotókiállítást Virginás Andrea egyetemi docens nyitja meg 2017. február 9-én a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának aulájában. A kiállítás február 17-ig látogatható.

Újabb Gulág-előadás
Folytatódik Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel tartott előadássorozatunk. Meghívottunk dr. Hámori Péter társadalomtörténész-szociológus.

Az Education jártunk
A pályaválasztók megismerhették a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő lehetőségeket, az intézményeket, valamint a hallgatói életet.

Előadássorozat
Folytatódik Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között című előadássorozatunk. Meghívottunk Matkovits-Kretz Eleonóra a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Körének elnöke.

Áprilisban TDK-zunk!
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara TDK-t szervez alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára, azzal a céllal, hogy tudományos kutatómunkára ösztönözze őket.

17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
2017. január 19-21. között Budapesten szervezik meg a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen Egyetemünk kiállítókén vesz részt.

Februárban ismét elindítjuk Hangmester felnőttképzésünket
Képzésünkre január végén lehet jelentkezni, a 2017-es felvételiről további információk és részletek a hírben olvashatóak.

Erdélyi alkotó nagyjátékfilmje nyert román állami támogatást
Egyetemünk oktatója, Felméri Cecília készítheti el Spirál című filmjét, koprodukcióban a román Országos Filmközpont (CNC) támogatása által.

Újabb mandátumot nyert dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora
Az Egyetem tisztségben levő rektora iránt 138 szavazó fejezte ki bizalmát, így dr. Dávid László elnyerte újabb rektori mandátumát.

Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram
A Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre hirdet pályázatot hallgatók számára a Sapientia EMTE a 2016/2017-es tanév második félévében.

IV. Kolozsvári Adventi Könyvvásár
Decemberben ismét könyvvásárt tartunk a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Tordai úti épületében. Megtalál minket december 16-18. között, naponta 11-től 19 óráig.

Szombaton ballagnak hangtechnikus hallgatóink
Első végzős hangtechnikus hallgatóink ballagási ünnepségét tartjuk szombaton a Kolozsvári Kar Tordai úti épületének Aula Magna termében.

Lapozgatható a 2018-as felvételi tájékoztató füzetünk
Füzetünkben információkat olvashatnak egyetemünk teljes szakkínálatáról, felvételi kritériumokról, bentlakásainkról és Erasmus+ programunkról is.

Székely Árpád geográfus lesz a vendégünk a következő Egyetemi Estén
A rendezvény egy élménybeszámolóval és vetítéssel egybekötött túrakönyv-bemutató. Várunk mindenkit!

Következő előadásunk
Folytatódik Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel tartott előadássorozatunk. Következő meghívottunk dr. Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum igazgatója.

'56-ra emlékeztünk
Az elmúlt időszakban megannyi rendezvénnyel és eseménnyel emlékeztünk az 1956-os forradalom 60. évfordulójára, és hajtottunk fejet a szabadságharc hősei előtt.

Novemberi előadásunk
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel folytatódik előadássorozatunk. Következő meghívottunk Árvay Attila, Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, helytörténész.

Helyek üresedtek meg a bentlakásban
Három üres helyünk van a bentlakásban. Két lány és egy fiú jelentkezését várjuk a megüresedett helyekre kétágyas szobákba. Jelentkezzetek most! Megéri.

Volt diákjaink is kaptak gyártási támogatást a Filmalap Inkubátor programjának keretében
Nagy Zoltán és Visky Ábel, egyetemünk volt diákjai nyerték el a közönség szavazatait a szerdai végső fordulón.

Wittner Mária előadása Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen
Kolozsvárra látogat Wittner Mária, az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus alakja.

Startol a Sapientia EMTE egyetemi felvételi tájékoztató körútja
A #sapiverzum mottó jegyében indul a Sapientia EMTE 2017-es egyetemi felvételi tájékoztató körútja, 2016. november 14-én, hétfőn.

Kolozsváron vendégszerepelt az ELTE színjátszó társulata
Az '56-os emlékév keretén belül két előadást is láthattunk szombaton a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében a Perjátszó Kör előadásában.

Kolozsvár 700 éve királyi város
Nemzetközi tudományos konferenciát szervez partnerségben Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2016. november 10-13- között.

Újabb nemzetközi konferencia a Jogtudományi Intézet szervezésében
Partnerségben szervezzük meg A szellemi tulajdonjog új kihívásai a 21. században című konferenciát.

Megnyílt az Erdélyi Audiovizuális Archívum debüt-kiállítása
Orbán Lajos fotóira és amatőr filmjeire sokan voltak kíváncsiak. A kiállításra továbbra is várjuk a látogatókat Tordai úti épületünkbe!

Dr. h.c. Frank ORTON lesz a Jogtudományi Intézet vendége
Újabb angol nyelvű előadást szervez Jogtudományi Intézetünk. Az előadásról bővebb információk a hírben olvashatóak.

Az év első Egyetemi Estéje
Az Egyetemi Esték keretében dr. Horkay Hörcher Ferenc professzor úr tart előadást A régi városi polgárok hagyományos politikai tudása címmel.

Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944–1956 című kiállítás Kolozsváron
A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából a Magyarság Háza programsorozata.

Idén is megszervezzük az iszlám modult!
Folytatódik a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán folyó Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképzés keretében elindított iszlám modul előadássorozat.

Legyél Te is az egyetem arca!
Az egyetemi tájékoztató körút során Erdély mintegy 100 középiskolájába látogatunk el, ehhez keresünk vállalkozó szellemű, jókedvű, ambíciós hallgatókat. Jelentkezz!

Az Audiovizuális Örökség Világnapját Erdélyben is megünnepeljük
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és az Erdélyi Audiovizuális Egyesület ez alkalomból újszerű fotó- és filmtörténeti kiállítást rendez október 27-én.

Kiállításmegnyitó
Murádin János Kristóf történész, egyetemünk adjunktusa volt a Kolozsvári Rádió vendége. Erdélyi magyar civilek szovjet fogságban című rendezvénysorozatunkról beszélgettek.

Filmvetítés és könyvbemutató a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán
Megszervezzük a Jogászképzés a Bolyai Tudományegyetemen 1945-1956 c. dokumentumfilm és könyv (újra)bemutatóját.

Tenderfelhívás - környezettudományi laboreszközök beszerzése
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pályázatot hirdet környezettudományi laboreszközök beszerzésére.

Tenderfelhívás - könyvtári bútorok beszerzésére
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pályázatot hirdet a könyvtár bebútorozásának beszerzésére. Bővebb információk és fontos tudnivalók a hírben találhatók.

Primanima Kolozsváron is
Októberben ingyenes mesevetítésekre kerül sor a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán az Erdélybe kihelyezett magyarországi székhelyű Primanima fesztivál keretén belül.

Kolozsvári ünnepi rendezvénysorozat
Az 1956-os forradalom és szabaságharc 60. évfordulójának megünneplésére szervezett rendezvénysorozat részletes programja.

Gulág emlékkiállítás
Megnyílik a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett, a fogságból hazahozott emléktárgyakból álló, állandó kiállítás.

Kolozsváron ünnepeltük az Egyetem Napját
"Egyetemünk nemcsak tudományos szempontból felel meg az elvárásoknak, hanem egy viszonylag jól felépített brand is" - mondta Dávid László rektor.

Két üres helyünk van még a bentlakásban
Azonnali beköltözéssel két lány számára van kiadó hely bentlakásunk kétágyas szobájában. Érdeklődni a kar gazdasági osztályán lehet 9–15 óra között.

Egyetem Napja Kolozsváron
2001. október 3-án nyitottuk meg kapuinkat. Az intézményi akkreditációt követően az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítottuk.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Erasmus+ pályázati felhívása
Erasmus+ hallgatói mobilitási pályázat, tanulmányi mobilitás, 2016/2017-es tanév II. félév

Ismét jelentkezik Gulág előadássorozatunk
Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között címmel szervezünk több hónapon át tartó előadássorozatot. Dr. Bognár Zalán egyetemi docens a következő meghívottunk.

Doktori képzés indul Kolozsváron!
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), partnerségben a Sapientia EMTE-vel, a 2017/2018-as tanévtől közigazgatás-tudományidoktori képzést indít.

Vannak még szabad tandíjmentes helyeink is!
Legyél Te is Sapientiás diák, még van rá egy esélyed! Meghosszabbítottuk jelentkezési határidőnket péntek délután 16:00 óráig. Jelentkezz hozzánk!

Jövő héten tartjuk tanévnyitó ünnepségünket
2016. szeptember 20-án tartja tanévnyitó ünnepségét a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara.

International workshop on ecosystem services provided by farmland, hosted by Sapientia
Sustaining agricultural change through ecological engineering and optimal use of natural resources

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Kolozsvári Kar

Cím: 400193 Cluj-Napoca, Tordai út (Calea Turzii) 4. sz., Kolozs megye, Románia

Tel.: +40-364-401-458
Fax.: +40-364-410-069

E-mail: office@kv.sapientia.ro

btz webdesign